Egy ideje kérdéses Ross Brawn jövője a Mercedesnél, sokak szerint a McLaren korábbi technikai igazgatója, Paddy Lowe ülhet a csapatfőnöki székbe jövőre. Ehhez azonban az kéne, hogy Brawn visszavonuljon, amire jelen pillanatban nem sok esély látszik: a szakember maradni akar, elsősorban az új szabályok miatt.

“Jó pozícióban vagyunk 2014-re, nem szívesen hagynám ki a mókát” – jelentette ki Brawn a BBC-nek. “Nagy szabályváltozás jön, ami az egész autót érinti, nem csak az aerodinamikát, mint korábbban. Ha valaki nem kezdett el dolgozni ezen jó egy évvel ezelőtt, most bajban van.”

Egyes források szerint a motorszállítóként 2015-ben visszatérő Honda szeretné megszerezni Brawnt, ahol 2007-2008-ban volt már csapatfőnök. “Én még nem hallottam erről” – hűtötte le a kedélyeket Brawn. Úgy tudni, hogy a struktúráját teljesen átszervező Mercedes is marasztalja Brawnt 2014-re, de nem feltétlenül a jelenlegi pozíciójában.

“Jelenleg Ross a csapatfőnök. Nem tudjuk, hogy meddig szeretné betölteni ezt a posztot, még nem döntött erről sem ő, sem más” – fogalmazott Lowe. “Azért jöttem, hogy erősítsem a csapatot, és erre képes is vagyok. Nagy dolgokra lehetünk képesek, és már bele is mélyedtem a csapat munkájába. Az első négy hetem tulajdonképpen elég gyorsan eltelt, nem is tűnt egy egész hónapnak.”

“Már most benne vagyok néhány stratégiai fejlesztésben, de eddig egy konkrét terület felé sem mozdultam el. Az első napomon egyébként Ross volt az első, aki köszöntött, nagyon örül, hogy együtt dolgozhat velem. És is nagyon örülök, hogy vele dolgozhatok.”