Ismét eseménydús hétvégéje volt a Force Indiának, ahol a szombati időmérős blama után biztosan elhangzott néhány kemény szó. Paul di Resta hiába lett ötödik a kvalifikáción, csak utolsóként rajtolhatott, mert a mérlegelésen másfél kiló hiányzott a minimumsúlyhoz.

Ez a kínos hiba sem szegte a skót kedvét, az utolsóról a kilencedik helyig vágtatott előre, két pozícióval végzett csapattársa mögött. Adrian Sutil versenyében több volt a hetedik helynél, sokáig harmadik volt, de a bokszkiállásokat nem időzítette jól a csapat. A második biztonsági autós szakasznál kerékcsere sem volt, a friss gumis riválisok simán mentek el a német mellett.

“A hetedik hely alapvetően nem rossz, de olyan sokáig voltunk a harmadik-negyedik helyen, hogy ez mégis csalódás” – így Sutil. “A második biztonsági autós fázis keresztülhúzta a számításainkat: sokan kiálltak friss gumikért, én a pályán maradtam, az új gumik jelentette előny túl nagy volt. Sajnos, az autó sem volt igazán jó, néha küszködtem vele, reméljük, legközelebb jobbak leszünk.”

A nagy előrenyomulást bemutató di Resta elégedett volt. “Fent és lent, ilyen volt ez a hétvége” – mondta a skót. “Nem ez volt életem legtisztább versenye, de elégedetten értem célba. Ahhoz képest, ami ezen a hétvégén történt, folytatódott a pontszerző sorozat, ez mosolyt csalhat az arcunkra. De Németországban már tényleg jó lenne három hibátlan napot produkálni.”