A McLaren kanadai nullázása után otthon is folytatja a küszködést, a Brit Nagydíj kvalifikációján sem Sergio Perez, sem Jenson Button nem tudta átverekedni magát a Q3-ba.
A 11. rajtkockát megszerző Buttonnak az időmérőt követően első dolga volt a Twitteren gratulálni volt csapattársának, Lewis Hamiltonnak a hazai pole-hoz, azonban a saját helyzetükről nem tudott túl fényesen nyilatkozni:
“Bizonyos értelemben meglepő volt az autó, egész jónak tűnt. Azonban a gumikat nagyon nehezen tudtam felmelegíteni, a pályán előttem volt Paul (di Resta) a kivezető körömön. Nekik elég lassan menni (a Force Indiával), nekünk viszont keményen kell nyomni. Nem túl jó a helyzetünk, de egy kicsit kevésbé rossz, mint korábban.”
“Azt hiszem, a 11. helynél jobbra nem volt ma esélyünk. Még ha be is jutottam volna a Q3-ba, akkor is csak 10. lettem volna, szóval így legalább friss gumival és a pálya tiszta oldaláról rajtolhatok majd. Köszönöm a szurkolók támogatását, és ki tudja, a 11. helyről is lehet jó futamom! A lelkemet is kihajtom majd a jó eredményért!”