Miközben a Mercedes óriási fölénnyel nyerte a silverstone-i időmérőt, a Red Bull pedig rendes iparosként hozta a harmadik és negyedik helyet, a Ferrari látványosan szenvedett. Felipe Massa már a Q2-ben kiesett, a 12. helyről rajtolhat, de sokkal jobban Fernando Alonso sem szerepelt, aki senkit nem tudott megelőzni a Q3-ban.

A tizedik helyről rajtolva nehéz, bár nem lehetetlen nagyot alakítani Silverstone-ban, a spanyol azonban nagyon csalódottan nyilatkozott az időmérő után. “Egész hétvégén nem voltunk elég versenyképesek” – mondta Alonso. “Nem normális, hogy egy Ferrari a Q3-ig sem jut el.”

“Ez egy rossz szombat volt, most talpra kell állnunk. Nem fejlődött eleget az autó az utolsó négy-öt versenyen, rendeltünk néhány új alkatrészt, de ezek nem hozták a várt eredményt. Keményen kell dolgoznunk.”

Alonso a Pirellire is kiakadt. “A többiek fantasztikus munkát végeznek, a Pirelli meg minden versenyre a közepes és kemény gumikat hozza. Tudjuk jól, hogy ezzel csak két csapatnak segít. Nem akarom a Pirellire kenni az egészet, mert ez a hétvége nem a miénk, de ez a gumi nem fekszik nekünk. Persze, ez rajtunk is múlik.”

A spanyol később elővette a filozofikus énjét: “Innen már csak javíthatunk holnap, ezt is kell majd tennünk. A pontokat holnap osztják.”