A Brit Nagydíjon nagy fejlesztési csomag debütál a Lotusnál, akkora, amelytől idei legnagyobb előrelépését reméli a csapat. Szükség is van rá, mert Monacóban és Kanadában összesen három pont jött össze, így Kimi Räikkönen vb-esélyei némiképp csökkentek. Alan Permane operatív igazgató szerint Silverstone-ban minden visszatér a régi kerékvágásba.

“Új karosszéria-csomaggal készülünk, amely hozhat némi előnyt, főleg, ha az időjárás hűvös lesz Silverstone-ban” – mondta Permane. “Új első szárnyunk van, módosítottuk a felfüggesztéseket, és aerodinamikai újításokat is viszünk, ezekkel összességében a legnagyobbat léphetjük előre az idén.”

“Ez természetesen jó dolog, de majd a pályán derül ki, hogy pontosan mit értünk el, mert valószínűleg a riválisaink is komoly fejlesztésekkel készülnek. Kanada után elvégeztünk néhány egyenesfutású tesztet, az eredmények pozitívak voltak, remélhetőleg Silverstone-ban is ez derül ki.”

Permane szerint az előző két versenyen a pályák jellege miatt gyengélkedett a Lotus, de nem tart attól, hogy ez megismétlődik. “Szerencsére nincs több igazán alacsony energiaigényű pálya a naptárban. Monacón és Montrealon túl vagyunk, már csak Hockenheimet sorolhatjuk ebbe a körbe. Meglepődnék, ha újra akkora gondjaink lennének, mint Montrealban.”