Hétvégén visszatér a paddockba Paddy Lowe, a McLaren idén távozott technikai igazgatója. Lowe a Mercedes AMG-nél folytatja karrierjét, ahol a technikai részleg igazgatója lesz, végleges pozícióját ugyanakkor még keresi az istálló. Eredetileg úgy volt, hogy Lowe-nek a szezon végéig kell kényszerpihenőt tartania, a McLaren azonban belement, hogy a szakember már június elején felvegye a munkát Brackleyben.

Lowe első versenye a Brit Nagydíj lesz mercis színekben. “Még keressük a legjobb módját annak, hogy azonnal csatasorba állítsuk Paddyt” – nyilatkozta a csapatfőnök Ross Brawn. Az Autosport szerint ugyanakkor Lowe-öt eleve azzal a szándékkal igazolták le, hogy beüljön a csapatfőnöki székbe Brawn visszavonulása után.

Sokan egyébként éppen Lowe távozásával magyarázzák a McLaren idei mélyrepülését, Jenson Button szerint azonban nem (csak) a szakember lelépése a baj. “Paddy nagyszerű srác, de nem hiszem, hogy egyetlen ember felelős a teljesítményünkért” – mondta Button. “Tavaly év végén hibáztunk, amikor kijelöltük az irányt erre az idényre. Innen felállni nagyon, nagyon nehéz.”

Button azzal sem ért egyet, hogy ki kellene rúgni azokat, akik felelősek az idei kudarcokért. “Nagyon rossz hozzáállás lenne tisztogatást rendezni. Megijesztené az embereket, és ki tudja, talán még rosszabbra fordulna minden. Ez a szezon nem egyes emberek hibája miatt alakult így. Martin Whitmarsh csapatfőnök sem fog ujjal mutogatni, elviszi a balhét – és ezt nagyon kedvelem benne, igazán jó vezető.”