Az utolsó két versenyen nem úgy szerepelt a Lotus, ahogy a csapat szerette volna, Kimi Räikkönen kicsit leszakadt a világbajnoki pontversenyben. “Nem hoztuk az eredményeket, amelyekre vágytunk” – ismerte el a finn. “Az utolsó néhány futam a túlélésről, és nem a támadásról szólt, és nyilván nem erre vágyunk.”

“Silverstone szerencsére más jellegű, hagyományosabb pálya, mint az utcai monacói és montreali. Az összes hasonló helyszínen jók voltunk az idén, szóval nincs okunk kételkedni a jó szereplésben. De türelmesnek kell lennünk, a maximumra van szükség egész hétvégén, és akkor lépésről lépésre elindulhatunk az éllovasok nyomában.”

“Silverstone tele van gyors kanyarokkal, nagy a leszorítóerő, ez az egyik legtempósabb pálya a naptárban. Nagy kihívást jelent, a gyors kanyarokon élmény átfűzni magunkat. Remélhetőleg beválnak az új fejlesztések, és segítenek majd a gyorsabb kanyarokban. Ha így lesz, ez egy jó hétvége lehet.”

“Silverstone mindig szeles, olykor esik is, a pálya állapota gyorsan változik. Emiatt nehéz megtalálni a legjobb beállítást, de az időjárástól függetlenül szeretek itt versenyezni. Ez a helyszín van legközelebb a gyárunkhoz, így remélhetőleg jó eredménnyel kedveskedünk majd a srácoknak.”