Montreal a McLaren egyik favorit versenyhelyszíne, hogy csak az utóbbi éveket említsük, 2005-ben, 2007-ben, 2010-ben, 2011-ben és tavaly is nyertek, ezen a hétvégén viszont csúnyán nulláztak.
Sergio Perez a 12., Jenson Button a 14. helyről rajtolt, a leintésnél a 11-12. helyen értek be. Az eredménytelenség miatt véget ért a csapat 64 futam óta tartó, rekordnak számító pontszerzési sorozata, méghozzá épp az alapító, Bruce McLaren első futamgyőzelmének 45. évfordulóján.
A 2011-es győztes Button egészen kiábrándultan nyilatkozott:
“Sose örültem még ennyire, hogy végre kiszállhattam az autóból. Fájdalmas volt odakint a pályán. Fordított, szuperlágy-közepes egykiállásos stratégiát választottam. Nem terveztük, de megpróbáltam, azt hittem működni fog, de a pályán aztán mindenki előttem volt. Sok munka vár ránk, azt hiszem, mindegy is lett volna, mit csinálunk az autóval, nem szerezhettünk volna pontot. Nagyon fájdalmas volt, hiszen általában nagyon jó helyszín ez a McLaren számára.”
 
“De még ha pontot is szereztünk volna, akkor is el lehetnénk keseredve, leköröztek minket, méghozzá könnyedén. Mintha egy másik kategóriában versenyeztünk volna. Egyszerűen nem volt meg a tempónk, nem tudom, mit mondhatnék ezen kívül.”
A csapatfőnök, Martin Whitmarsh a futam után Buttonnak ellentmondva beszélt, szerinte épp a stratégián úszott el a pontszerzés.
“Elkeserítő, hogy megszakadt a pontszerzési sorozat. De épp ezért gyorsan el is kell felejtenünk ezt a hétvégét. Nehéz délután volt ez. Mi szúrtuk el, a közepes keverékhez kellett volna ragaszkodnunk. Túl sokáig maradtunk kint a szuperlágyon, túl sokáig voltunk forgalomban, túl sok időt veszítettünk. Jensonak túl lassú kör-célidőket adtunk, sokkal gyorsabb is lehetett volna. Eljuthatott volna a pontokig.”
 
“Mellényúltunk ezen a hétvégén. Az élmezőnyhöz nem volt meg a tempónk, de pontokat szerezhettünk volna.”