A Monacói Nagydíj második edzésén is folytatódott a Rosberg-show, a német pilóta egyedüliként 1:15-ös idő alá jutva lett a nap leggyorsabbja.
A Mercedes ezzel együtt beleerősített, ugyanis a második a másik ezüst nyíl volt, Lewis Hamiltonnal, igaz, a lemaradása bő háromtized volt a csapattárshoz képest.
Mögöttük a megint versenyképes formát mutató Ferrari két versenyzője végzett, Fernando Alonso és Felipe Massa bő négy és öttizedet kapott. Az első ötöst Mark Webber zárta a Red Bull-lal.
A top10 második felébe jutott a két Lotus, a 7. idő különösen figyelemre méltó Romain Grosjeantól, ugyanis a francia pilóta már az első fél óra után kiszállt, amikor a Ste Devote féktávját elmérve felkente az autót a korlátra, lebontva a bal oldala jelentős részét. 10 kört ment csak, az idejét még a keményebb, lágy (sárga) gumin futotta. 
Mögöttük Jenson Button, Sebastian Vettel és a két Force India sorakozott. A Red Bull-os címvédő Grosjeanhoz hasonlóan nem a szuperlágy (piros), hanem a lágy gumin futotta a legjobb mért körét, a német autóját sokat szerelgették a garázsban, a hátsó felfüggesztéssel és a fékteljesítménnyel nem voltak kibékülve.
Grosjean falazása

Az aszfalt hőmérséklete 43-45 fok között mozgott, a gumik koptak is, de a korábbi hétvégékkel ellentétben ezúttal semmilyen extrém jelenség nem adódott, úgy tűnik, a Pirellik bírják a kiképzést.
A hosszabb etapokon egyébként feltűnően gyors volt a Lotus Räikkönen kezei között, de a Ferrari sem tűnt rossznak.
Monacóban pénteken szünnap következik, a versenyhétvége szombaton azonban már a szokásos menetrend szerint délelőtt a harmadik edzéssel, majd délután 14 órakor az időmérővel folytatódik.
Monacói Nagydíj, 2. szabadedzés, Monte-Carlo, 2013.05.23.