Kimi Räikkönen igen meggyőzően tért vissza a Forma-1-be 2012-ben, az idei évet pedig még erősebben kezdte a Lotusszal. A finn pilótának egyelőre csak 2013 végéig van szerződése az enstone-i csapattal, a kiváló formája miatt pedig kapós lehet 2014-re.
Egyesek már-már tényként kezelik, hogy 2007-es bajnok jövőre Sebastian Vettel mellé kerül a Red Bullhoz, de a Ferrarinál és a McLarennél is lehet üresedés, valószínűleg vissza is fogadnák mindkét alakulatnál.
A Räikkönen jövőjét illető spekulációk ellenére a Lotus F1-et birtokló Genii Capital főnöke, Gerard Lopez hisz benne, hogy meg tudják tartani a versenyzőt.
“Kimi egy fantasztikus fickó. Az az igazság, hogy nagyon hálás nekünk, amiért visszahoztuk erre a szintre az F1-ben. És persze mi is nagyon hálásak vagyunk neki azért, hogy idáig juttatta a csapatot. Tökéletes együttállás” – mondta az Autosportnak.
“Hogy őszinte legyek – és komolyan tényleg komolyan gondolom -, szerintem ha Kimi az eredmények és egyebek tekintetében megkapja nálunk, amit szeretne, akkor a jövőben is velünk marad. Ő is így van ezzel, és ki is mondja. Sehol máshol nem kapná meg azt, amit tőlünk, legyen szó akár a kék autóról, akár a vörösről, akár az ezüstről.”   
“Persze verseny van, szóval biztosítanunk kell, hogy jó, versenyképes autója legyen. Most az van. Amíg ezt meg tudjuk adni neki, velünk is marad majd.”
Kérdés persze, hogy hova megy a Lotust elhagyó technikai főnök, James Allison, nem elképzelhetetlen, hogy a valamelyik élcsapatnál kikötő szakember “vinni tudja” majd magával Räikkönent is.
A tavaly a bajnokság 3. helyén végző, idén a az éllovas címvédő Vettelt mindössze 10 pont lemaradással üldöző Räikkönen tavalyi visszatérésekor sokan kétkedtek, de Lopez azt mondja, ő az első pillanattól biztos volt benne, hogy a finn a jó választás.
“Volt vagy 11 jelöltünk, és valóban, kívülről nézve egyáltalán nem ő volt a kézenfekvő választás, de számunkra nagyon is egyértelmű volt. Nem titok, hogy a csapatnál nagyon büszkék vagyunk a döntésre, mi 100 százalékosan meg voltunk győződve a helyességéről. Klasszikusan az “én megmondtam!” esete.” 
“Mi teljesen biztosak voltunk benne, hogy képes lesz így teljesíteni. Személyesen beszéltem vele, meggyőződtem róla, hogy mibe megyünk bele. Azt is tudtam, hogy vele nem fogunk hetente reklámokat forgatni vagy ilyesmi. De nem is ezt akartuk. Csak egy elszánt versenyzőt, az pedig meg is volt.”