Lewis Hamilton a hét elején a Daily Mailnek adott hosszabb interjút, amelyben a korábbi nehézségei mellett a riválisaira is kitért.
Pontosabban arra, hogy ma, hetedik F1-es évében már sokkal érettebb, mint bemutatkozásakor, így bármelyik másik ásszal, Fernando Alonsóval vagy Sebastian Vettellel is megférne egy csapatban.
“Vicces, de Fernandót tartom a legnagyobbra – a gyorsasága, az elképesztő gyorsasága miatt. Szerintem senki nem ér fel hozzá az F1-ben” – mondta 2007-es mclarenes csapattársáról. 
“Biztos vagyok benne, hogy most, öregebb fejjel már más lenne a kapcsolatunk. Így is lennének feszült pillanatok, mert mindketten gyorsak vagyunk, szoros lenne a verseny, de mindketten sokat értünk azóta. Azt hiszem, ma már sokkal jobban kezelem a csapattársak közti kapcsolatot.”
“Persze versenyzője válogatja. Tegyék egymás mellé Sebastiant és Fernandót, rögtön állna a bál, a viszony azonnal… tyű!!!”
“De tudják mit? Azt hiszem, én még Sebastiannal is meglennék …csak én nem tekerném le a motort” – utalt a malajziai incidensre, amikor Mark Webber visszavett, Vettel pedig a csapat utasítása ellenére elvette a vezetést a gyanútlan ausztráltól.