Sebastian Vettelnek legalább 2014 végéig szerződése van a Red Bull-lal – korábbi, meg nem erősített hírekben felmerült, hogy már 2016 ig hosszabbított -, a bajnokcsapat másik ülésének sorsa azonban teljesen nyitott.
Nem tűnik valószínűnek, de lehetséges, hogy Mark Webber hosszabbít, az év végén lejáró szerződésű lotusos Kimi Räikkönent is hírbe hozták már a Red Bull-lal, és természetesen a Toro Rosso két fiatalja, Daniel Ricciardo és Jean-Eric Vergne is az előléptetésért küzd.
A Red Bull pilótaprogramjáért is felelős motrosportfőnöke, Helmut Marko azt mondja, akárhogy is alakuljon, biztosan erős párosuk lesz jövőre is.
“Nagyon sok pilóta örömmel versenyezne a Red Bullnál és van két nagyon jó ifjoncunk is. A legkevésbé sem aggódom, biztos vagyok benne hogy két csúcspilótánk lesz” – mondta az APA hírügynökségnek.
“Összességében a minkét (Toro Rosso-) pilótával elégedettek vagyunk. Pillanatnyilag Ricciardo a jobb, Vergne egy kicsit türelmetlen, túl sokat akar kihozni az időmérőn a nagyon érzékeny gumikból.”