A jövőre érkező új, 1,6 literes V6-os turbómotorok radikális változást jelentenek az F1-ben, a így a szokásosnál jóval nagyobb hangsúlyt kap a következő évre való felkészülés. Minden csapat igyekszik megtalálni az egyensúlyt 2013 és 2014 között, a Mercedes májustól már fele-fele arányban foglalkozik a két szezonnal.
“Már most is folyik a 2014-es munka, és fokozatosan emeljük a jövő évi autón dolgozó emberek arányát. Azt mondanám, hogy májusban eljön az a pont, amikor már több mint az 50 százalékuk a 2014-es autóval foglalkozik majd” – nyilatkozta a Forma-1 hivatalos oldalának a Mercedes motorsportfőnöke, Toto Wolff.
Az osztrák szakember szerint előbb-utóbb az összes rivális ugyanígy tesz majd.
“Semmi kétségem, hogy valamikor a nyár folyamán mindenki átáll majd, és az erőforrásai nagyobb részét fordítja a 2014-es autóra, ugyanis nagyon bonyolult masina lesz. Nyilván azon is múlik, hogy ki hol áll a bajnokságban – akik a címért küzdenek, természetesen tovább fognak az idei járgányra koncentrálni.”
Wolff a fentiekkel együtt kiemelte, hogy a Mercedesnél sem “kukázzák” azért 2013-at: “Azt akarom, hogy a csapat ott legyen az első négyben, és ugyanígy legalább az egyik pilótánk az első négy között végezzen.”