F1: Grosjean visszaszólt Prostnak 2 A négyszeres világbajnok Alain Prost még a bahreini verseny előtt nyilatkozott Romain Grosjeanról, szerinte a francia azért lassú az idén, mert érzelmileg labilis helyzetbe került, az önbizalma megroggyant. Grosjean a futamon aztán csattanós választ adott kritikusainak, a 11. helyről rajtolva a dobogóig jutott.

“Még nem is találkoztam Prosttal az idén” – mondta Grosjean. “Mélységesen tisztelem az eredményeiért, de azt gondolom, hogy kívülről könnyű beszélni. Ami pedig a mentális gyengeséget illeti, szerintem rácáfoltam azzal, hogy nagyon mélyről jöttem vissza.” Grosjean egy rejtélyes hibával küzdött az első három versenyen, Bahreinre új kasztnit épített neki a Lotus.

“Sikerült megtalálnunk a hibát, nem mechanikai jellegű volt. Konkrétan nem beszélhetek erről, mert titkos, de szombaton nem véletlenül mondtam a rádióba, hogy ez az autó, amit szeretek. Számtalanszor átfutott az agyamon, hogy bennem van a hiba, esetleg a gumikban vagy magában az autóban? Végül kiderült, hogy a dolgok furcsa kombinációja vezetett a gondokhoz.”

A csapatfőnök Eric Boullier megerősítette Grosjean szavait. “Számtalan olyan apróságot találtunk, amelyek nem működtek megfelelően Romain autójában. Jó, hogy újra mosolyogni látjuk” – nyilatkozta Boullier.