F1: Räikkönen Webber helyén? Nem kérdés! 2

A Maláj Nagydíj óta komoly kérdés, hogy hosszabbít-e még szerződést Mark Webber és a Red Bull. A veteránt az elmúlt hetekben hírbe hozták a Porschével 2014-re, és bár ezt cáfolták később, reális elképzelés, hogy a bajnokcsapat mást keres az ausztrál helyére.
Természetesen van jó néhány fiatal tehetségük, de jelölt lehet Kimi Räikkönen is, akinek csak 2013 végéig van szerződése a Lotusszal. A bahreini hétvégén több szakember is a finn leigazolása mellett érvelt.
“A paddockban folytatott beszélgetések és a látottak alapján az az érzésem, hogy annak ellenére, hogy vannak feltörekvő fiataljaik az utánpótlásprogramban, nagy nevet igazolnak majd, ezt akarják” – mondta a brit Sky Sports kommentátora, David Croft a Red Bullról.
“Nagyon sok szól Kimi mellett. Räikkönen jó barátságban van Vettellel, együtt szoktak tollaslabdázni – és állítólag mindig Kimi nyer” – utalt arra a szakkommentátorként dolgozó Anthony Davidson, hogy Vettel mellett jobban megférne a laza finn, mint az ami a szívén, az a száján típusú Webber.
A Mercedes-csapat címzetes elnöke, Niki Lauda szerint is egyértelmű választás lenne Räikkönen:
“Szenzációs, laza srác, és egy szinten van Vettellel, Alonsóval és Hamiltonnal. Kimi egyértelműen bajnoki esélyes. Ha Red Bull helyében lennék, és pilótacserére készülnék, akkor kétségtelenül Kimit akarnám. Messze ő a legjobb pilóta a piacon” – mondta az osztrák legenda a német Bildnek.
Bár a Red Bull-os átigazolást illető spekulációk, pletykák egyre erősödnek, Räikkönen továbbra sem akar ezekkel foglalkozni:
“Még nincs szerződésem a jövő évre, ennyi igaz. Ezen túl azonban nem akarok beszélni erről a témáról. Jól akarok teljesíteni idén, aztán majd minden kialakul. Még nagyon sok dolog lóg a levegőben, hosszú még az idény, majd meglátjuk, mi lesz. Nagyot változnak majd a dolgok, amikor a csapatok teljesen átállnak a 2014-es fejlesztési programra, érdekes lesz látni, mi történik majd.” 
Webber szerződéséről eddig hagyományosan nyáron, június-júliusban döntöttek a Red Bullnál, az ausztrál pedig közvetlenül a tulajdonos Dietrich Mateschitzcel tárgyalt a kérdésről. Osztrák sajtóértesülés szerint a 36 éves pilóta ma is találkozik az üdítőmágnással.