F1: Veteránért lobbizott Hamilton 1
F1: Veteránért lobbizott Hamilton 2

F1: Veteránért lobbizott Hamilton

F1: Veteránért lobbizott Hamilton

F1: Veteránért lobbizott Hamilton 5
F1: Veteránért lobbizott Hamilton 6
Fotó megosztása:
F1: Veteránért lobbizott Hamilton 7 A veterán Pedro de la Rosa sokáig volt a McLaren tartalékosa, végül 2011 végén hagyta el a csapatot, hogy a HRT-vel szenvedjen nagyokat a pályán. Miután a csapat összeomlott, de la Rosa a Ferrarihoz igazolt, ahol az F1 legjobbjának szánt szimulátor fejlesztésén dolgozik.

De máshogy is alakulhattak volna a dolgok: de la Rosa most elárulta, hogy Lewis Hamilton keményen lobbizott azért, hogy a spanyol a Mercedes tesztpilótája legyen az idén. “Ez igaz” – jelentette ki de la Rosa. “Lewis már megerősítette, egyébként nem beszélnék erről. Többet nem is akarok mondani, de komoly tárgyalások zajlottak köztem és a Mercedes között.”

“Az is igaz, hogy a ferraris szerződés aláírása után Martin Whitmarsh volt az első ember, akit felhívtam, tekintettel a McLarennél töltött hosszú pályafutásomra. Meglepődött és azt mondta, ‘úgy tűnik, túl lassúak voltunk’, vagy valami ilyesmit.”

“Úgy voltam vele, hogy ha ismét tesztpilóta leszek, akkor a Ferrarinál szeretnék kikötni. A Mercedes vonzó volt, mert éppen változik a csapat és ez nagy kihívás. Őszintén nem tudom, hogy végül minek vagy kinek köszönhetem a ferraris lehetőséget, ezt tőlük kellene megkérdezni.”