Kimi Räikkönen megnyerte a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat, és bár Malajziában nem remekelt, a Kínai Nagydíjon az első sorból rajtolt végül pedig másodikként intették le.
A finn egyelőre jó úton van ahhoz, hogy 2012-höz hasonlóan a bajnokság egyik esélyese legyen, azonban az sem titok, hogy a Lotus jóval kisebb keretből gazdálkodik, mint az igazi nagycsapatok, ami a hajrában hátrányba hozhatja az enstone-i alakulatot.
A csapatot birtokló Genii Capital főnöke, Gerard Lopez az Autosportnak nyilatkozva arról beszélt, hogy nem csak a pénzen múlik a siker, szerinte végig versenyben maradhatnak majd.  
“Minden évben felteszik ugyanezt a kérdést, mi pedig mindig ugyanúgy állunk a többiekhez képest (pénzügyileg). De szeretjük a sötét ló szerepét, hiszen azok is vagyunk – ami viszont a fejlesztési tempót illeti, egyáltalán nem vagyunk rosszabbak másoknál.”
“Mindig is azt mondtam, hogy mi esetleg másképp használjuk fel a pénzünket, de épp ettől vagyunk a bajnokság érdekes szereplői. Sosem fogunk annyit költeni, mint egyesek, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetnénk versenyben velük.”
A Lotus a 2013-as idény előtt komoly bevételt remélhetett az amerikai technológiai óriással, a Honeywell-lel kötendő névadó szponzori megegyezéstől, de az üzlet végül nem jött létre. Lopezt erről is megkérdezte a szaklap.
“Több lehetséges névadó szponzorunk is akadna, de egy ilyen megegyezés 3-5 évre szól, és úgy gondoljuk, hogy megfelelően meg kell fizetni a mezőnyben és a bajnokságban képviselt értékünket. Azaz nem írunk alá bármit, nem adjuk magunkat áron alul.”
“Dönteni kell, és aztán együtt kell élni a döntés következményeivel. Döntöttünk, ami a jelen estben azt jelenti, hogy egyelőre nagyrészt nekünk (a Geniinek) kell finanszírozni a csapatot. Ez azonban nem jelenti azt, hogy csökkent a költségvetés, sőt még növeltük is a keretet.”
“Most is vannak jó szponzoraink, és nem vagyunk messze attól, hogy találjunk egy olyan partnert, amilyet még szeretnénk.”