A malajziai csapatutasításos balhé óta megy a találgatás arról, hogy Mark Webber marad-e a Red Bullnál, és ha nem, ki lesz Sebastian Vettel új csapattársa. A Toro Rossó-s pilóták mellett felmerült Kimi Räikkönen neve is potenciális jelöltként, de a Lotus nem tart a finn elvesztésétől.

A Lotus-tulaj Gerard Lopez szerint Räikkönennek nincs oka váltani, nyugodtan aláírhat még egy évet. “Kimi helyzete egy csomó dolgon múlik, nem csak azon, hogy mit mond a Red Bull” – mondta Lopez az Autosportnak. “Amennyire én tudom, Kimivel tökéletes a kapcsolatunk. Pontosan ott tartunk, ahol szerettünk volna, és ő is ott van, ahol szeretett volna lenni. Garantálhatom, hogy Kimi nem olyan srác, aki csak úgy aláír bármilyen előszerződés, tegye azt elé akárki.”

“Ha továbbra is megadjuk neki azt, amit akar, nincs oka átigazolni máshová. Mi is elégedettek vagyunk vele, nem akarjuk lecserélni.” Lopez szerint Räikkönen nevének bedobása egyébként csak trükk a Red Bull részéről, így próbálják csitítani a kedélyeket a malajziai balhé után.

“Ez az egész nem az új pilótákról szól. Megvannak a saját problémáik, és talán azt gondolják, hogy ha ilyesmiket mondanak, az segíthet a megoldásban is. Én nem tudom, hogyan. Mi jól vagyunk, és szerintem Kimi marad.”