F1: Cáfolják Webber szerződését 1
F1: Cáfolják Webber szerződését 2

F1: Cáfolják Webber szerződését

F1: Cáfolják Webber szerződését

F1: Cáfolják Webber szerződését 6
F1: Cáfolják Webber szerződését 7
F1: Cáfolják Webber szerződését 8
Fotó megosztása:
F1: Cáfolják Webber szerződését 9

Mark Webber Red Bull-os szerződése csak a 2013-as idény végéig tart, a mezőny korelnökének F1-es visszavonulása pedig már az igen problémásan alakult idei szezonkezdet előtt is téma volt.
A 36 éves pilótát nemrég híre hozták már a Porsche jövőre induló tartóssági világbajnoki (WEC) programjával, tegnap délután – az ausztrál számára furcsa kieséssel végződött Kínai Nagydíjat követően – pedig körbefutott a Twitteren, hogy Webber le is szerződött a német gyártóval, 2014-től kezdődően öt évet vállalt.
A pletyka olyan erős volt, hogy még a Le Mans-i 24 órás verseny hivatalos fiókja is kommentálta: “Mark Webber a 24 óráson a Porschével 2014-ben… Talán…”
A hírre később a Porsche részéről is reagáltak, a gyártó kutatás-fejlesztésért felelős igazgatótanácsi tagja, Wolfgang Hatz leszögezte, hogy Webbernek pillanatnyilag semmi köze a projekthez.
“Megvan az idei tesztelési tervünk, de abban Mark Webber egyáltalán nem szerepel. Lehetséges, hogy valamikor F1-es pilótáink is lesznek, de ez egyáltalán nem létkérdés.”