Button: Nem csatázhattam senkivel 2 A kicsit még lassú McLarennel nem sokat tehetett Jenson Button Kínában, meg kellett próbálnia két kiállással végigcsinálnia a versenyt. Sikerült neki, így a nyolcadik rajtpozíciót ötödik helyre cserélte.

“Kicsit furcsa volt ez a verseny, mert sokáig vezettünk” – mondta Button. “Jól csináltuk: meg kellett próbálnunk valami mást, mert tudtuk, hogy nem kerülhetünk az első ötbe három vagy négy kiállással. Hosszú etapokat kellett futnunk, ami elég trükkös volt, mindenki folyamatosan ugrált a pozíciók között.”

“Nem tudtunk harcolni senkivel, ami elég bosszantó volt, volt már ennél izgalmasabb versenyem is pályafutásom során. De ezt kellett tennünk és tíz pontot szereztünk vele, az ötödik hely elég jó. Megvertünk egy Ferrarit és egy Lotust is.”

A másik McLarennel Sergio Perez 11. lett. “Nehéz délutánom volt, sok elemeznivalónk van” – mondta a mexikói. “Gratulálok Jensonnek, fantasztikus versenyt futott és jobb ritmust talált, mint én. Végig szenvedtem az autóval, és még a pálya sem volt tiszta előttem.”

“Egész jól sikerült az első etapom, úgy tűnt, jó eredményt hozhat a stratégia, de aztán elkezdtek kopni a gumik és ettől lelassultam. Még nincs meg a tempónk, de hasznos hétvége volt a mostani.” Kimi Räikkönen Perezt okolta kettejük ütközéséért, a mexikói egy szót sem ejtett az ügyről.