Kimi Räikkönen 2012 elején két év kihagyás után tért vissza a Forma-1-be a Lotusszal, ahol eddig sikeresen versenyzett és jól is érzi magát. Ezzel együtt tavaly is sokáig lebegtette, hogy marad-e Enstone-ban 2013-ra, és most sem hajlandó biztosat mondani a jövő évről.
Ha hozza az eredményeket, akkor valószínűleg a különc hobbijai ellenére is újabb szerződésre számíthat a Lotusnál, bár a Red Bullnál Szepangban kialakult helyzet miatt Mark Webber potenciális utódja is lehetne 2014-ben.
A 2007-es világbajnok Sanghajban semmi konkrétumot nem mondott:
“Az F1-ben mindig vannak pletykák, így megy ez. Még nincs szerződésem a jövő évre, és terveim sincsenek. Önök (a média) gyártják a pletykákat, majd meglátjuk, mi lesz. Még csak két verseny volt idén, előbb igyekszem most jól teljesíteni, és majd utána meglátjuk!”
Räikkönen még azt sem akarta megerősíteni, hogy biztosan az F1-ben képzeli el a folytatást: “Nincs szerződésem (2014-re), tehát tervem sincs, de valószínűleg itt leszek, igen. Persze sose lehet tudni. Az F1 furcsa világ, és egyelőre nincs szerződésem.”
A finn korábban maga is elmondta néhányszor, hogy a Lotusnál jól érzi magát, de ezúttal kimondottan diplomatikusan beszélt, nem volt hajlandó Enstone-t a korábbi csapatai (Sauber, McLaren, Ferrari) elé helyezni ebben a tekintetben. 
“Ahogy mindig is mondtam, minden csapatom más volt, de mindenütt egész jó volt. Mindegyik csapat másképp működik, de én mindenütt ugyanarra az eredményre hajtok. Nem mondanám, hogy itt annyival jobb, ugyanis máshol sem volt semmi gondom. Egyszerűen más.”