Már 2011-ben felmerült, hogy Lewis Hamilton 2012 végén elhagyhatja majd a McLarent, az angol pilóta a Kanadai Nagydíjon személyesen is tárgyalt a Red Bull főnökével. 
A felek akkor tagadták, hogy az esetleges átszerződésről beszéltek, de az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone a hétvégén megerősítette, hogy az energiaitalos csapatot nézte ki magának, de a Red Bull tavaly végül megint szerződést hosszabbított Mark Webberrel.
“Sebastian (Vettel) részéről is rendben lett volna, ha Lewis oda szerződik. Dietrich (Mateschitz, Red Bull-tulajdonos) azonban egy nagyon egyenes ember, megmondta Marknak, hogy részükről zöld az út, maradhat még, ha akar. De ha Mark távozott volna, Dietrich leigazolta volna Lewist” – mesélte a Daily Mail vasárnapi kiadásának Ecclestone.
Az F1 ura a Red Bull-os tervek befuccsolása után irányította a Mercedeshez a McLarenből kiábrándult Hamiltont: “Lewis, miért nem tárgyalsz a Mercedesszel? Lewis a szemeit forgatta, de mondtam neki, hogy nincs veszítenivalója, hiszen a McLarentől mindenképp le akar lépni.”
Ecclestone visszaemlékezése érdekes abban a tekintetben, hogy a Mercedesnél tavaly azt állították, már 2012 legelején elindultak a tapogatózások a felek között, míg a fenti sztori logikája szerint Hamilton csak tavaly nyáron kezdett tárgyalni brackley-i csapattal.