Ugyan Melbourne-höz hasonlóan Szepangban is csak egy 9. hely, 2 pontocska jutott a McLarennek, a futam egészen más képet mutatott, mint a szezonnyitó. 
A wokingi csapat beismerten tragaccsal kezdte az idényt, de a Maláj Nagydíjon Jenson Button az 5. helyen haladt, és talán többre is lett volna képes, ha a “szokásos” kerékcserés baki nem teszi tönkre a versenyét.
Az MP4-28-as tehát a második hétvégén sokkal jobban muzsikált, azonban továbbra sem teljesen kizárt, hogy a McLaren visszanyúl a tavalyi modellhez, ha nem sikerül gyorsan előrelépniük.
“Bármi lehetséges” – mondta az Auto Motor und Sportnak a csapatfőnök, Martin Whitmarsh. “De máris előrébb léptünk egy kicsit, és szerintem Kínában tovább fogunk javulni. Én hiszek benne, hogy nyerő autót csinálhatunk ebből, csak egy kicsit lassabban megy majd, mint szerettük volna.”
A főnök többször hangsúlyozta, hogy szerinte alapvető hibája nincs a 2013-as autónak, egyszerűen csak rossz irányba mentek a télen, későn jöttek rá a gondokra. Amikor kerek perec megkérdezték, hogy ezek szerint kizárja-e a 2012-es autó visszahozását, így felelt: 
“Pillanatnyilag nem zárhatom ki. De meghoztuk a döntést, azon dolgozunk, hogy ezt az autót fejlesszük győztes járgánnyá. Az igazság az, hogy lassan ismertük fel az MP4-28-assal elkövetett hibáinkat, de most már dolgozunk rajta.”
Jenson Button is bízik a javulásban, kiemelte, hogy az időmérőn “csak kéttizedre voltam az ausztráliai győztestől, ez azért nem olyan szörnyű”, a futam után pedig a dobogó lehetőségét emlegette.
“Nagyon sokat javultunk öt nap alatt. Voltam már olyan csapatoknál, ahol az egész évben ment a munka, de nem volt fejlődés. A McLaren viszont egyáltalán nem ilyen.”