Alonso: Pont ezt vártuk 2

A Ferrari feltűnésmentesen, de stabilan teljesített az Ausztrál Nagydíj első két edzésén. Délelőtt Felipe Massa még Sebastian Vettelt is megközelítette, délután már csak a 6. és 8. helyen zárt Fernando Alonso és a brazil, de egyelőre nem tűnik úgy, hogy aggódnának.
“Összességében nagyon termékeny volt a péntek, sok kört mentünk és elvégeztük a két Pirelli keverék elemzését. Jól jött a különösen kedvező idő is, sütött a nap, meleg volt. Az időjárás azonban  holnaptól megváltozik, esni fog és jelentősen lehűl majd, ami befolyásolhatja a vasárnapi futamot is” – mondta Alonso.
“Nem számítok semmi nagy meglepetésre, tudtuk, hogy nem mi vagyunk a leggyorsabbak, a mai nap pedig igazolta is ezt. Az autó jól viselkedik, de tudjuk, hogy van még tennivalónk, ha az élen akarunk küzdeni” – tette hozzá. 
Massa is elégedett volt: “Mindkét edzés minden szempontból pozitívan alakult, még ha világos is, hogy ezen a hétvégén és az idény további részében is sok dolgunk lesz még. A második edzésen amikor a szuperlágyakon mentem ki, valami baj volt a KERS-szel, ezért nem tudtam jobb kört futni. A riválisok teljesítménye nem lepett meg, számítottam rá, hogy a Red Bull rögtön versenyképes lesz.”