Így lesz a parkból F1-pálya – videó 2
Magyar idő szerint holnap hajnali 2.30-kor megkezdődik a 2013-as Forma-1-es idény az Ausztrál Nagydíj első szabadedzésével. 
A helyszín, ahogy 1996 óta mindig, a melbourne-i Albert Parkban található ideiglenes pálya, íme egy videó, amelyen a szervezők bemutatják, hogyan is készülnek fel a száguldó cirkusz fogadására.
2013-ra nem sok szabály változott az F1-ben, de a kevesek egyike, hogy a nyitható hátsó szárnyakat a pilóták immár az edzéseken is csak a futamra kijelölt szakaszokon nyithatják majd. 
Az Albert Parkban 2012-höz hasonlóan most is két, pontosabban dupla DRS-zóna lesz: a versenyen a nyitás feltételét jelentő egy másodperc alatti követési távolságot a 14. kanyar féktávján mérik, majd előbb a rajt/célegyenesben, majd a 2. kanyar után használhatja az üldöző az eszközt.
Míg néhány héttel ezelőtt Ausztrália pokoli hőhullámtól szenvedett, a kánikulának mostanra vége, sőt a hétvégén talán a kívánatosnál is enyhébb és nedvesebb lesz az idő. 
Pénteken enyhén felhős, 22-24 fokos körülmények lehetnek, de szombaton már legfeljebb 20-22 fok és eső várható, vasárnap pedig valószínűleg csak délelőtt esik majd, de a futam idejére sem melegszik fel a levegő (és a pálya), a maximumot 19 fokra jósolják a meteorológusok. A késő délután tartott versenyen ennél jó pár fokkal is hűvösebb lehet majd.
Ez amolyan rémálom a csapatok számára, hiszen a téli teszteken a Pirelli új gumijai a hideg körülmények között mindössze 1-2 kört(!) bírtak, mindenki remélte, hogy Melbourne-ben melegebb lesz. A gumiszállító a szuperlágy és a közepes keverékét vitte Ausztráliába, amelyek hűvös, de száraz időben komoly fejfájást okozhatnak majd a nagydíjon.
Így lesz a parkból F1-pálya – videó 3