F1: Hülkenberg szemét megműtötték 2

Nico Hülkenberg a svájci Blicknek nyilatkozta, hogy a téli szünetben lézeres szemműtétet vállalt, még a 2013-as idény kezdete előtt tökéletesen helyre akarta hozatni a látását. 
“A kontaktlencsékkel sem volt semmilyen gondom (a pályán), de így egyszerűbb minden” – mondta.
A 2010-ben a Williamsnél bemutatkozott, 2011-ben a Force India tartalékosaként, tavaly már versenyzőjeként szereplő németet egyébként honfitársa, Hans-Joachim Stuck a vasárnapi Ausztrál Nagydíj titkos favoritjának tartja.
“Szerintem Nico Hülkenberg nyeri majd a melbourne-i versenyt. Számomra a Sauber a sötét ló. Jó kis autó, a tesztek után a paddockban sokan ezen a véleményen voltak. Nico pedig képes a győzelemre” – nyilatkozta az osztrák Servus TV adásában Volkswagen motorsportfőnökeként dolgozó egykori F1-pilóta, DTM-bajnok és Le Mans-győztes szakember.
A Sauber alapítója, Peter Sauber azért visszafogottabb, a svájci Blick vasárnapi számában megjelent cikkében saját csapatát egyértelműen a középmezőnybe sorolta, igaz, hozzátette, hogy nagyon szoros a verseny, csak egy alakulatot lát kiemelkedőnek.
“Ahogy 2012-ben, most is végtleneül szoros lesz” – írta. A Mercedes teszttempóját egyértelműen figyelmeztető jelnek nevezte, és Sauber szerint a Ferrari is ott valahol az élmezőnyben. “Azonban aki úgy gondolja, hogy nem a Red Bull áll az élen, arra keserves csalódás vár. Óriási forrásaik vannak, a nehéz helyzetekre is jól reagálnak. Majd meglátják!”