Lewis Hamilton hat mclarenes év után idén a Mercedesnél nyit új fejezetet a karrierjében. A 2008-as bajnok azt mondja, hogy bár a csapata változott, a fő ellenfél ugyanaz marad, azaz nem a legutóbbi csapattárs, Jenson Button legyőzésével akarja bizonyítani, hogy jól döntött a váltással.


“Jensonnal való rivalizálás nem nagyon izgat, a Fernandóval való küzdelem annál inkább. Őt akarom legyőzni. És Sebet (Vettel) is meg akarom verni, nekik kettejüknek van a legtöbb bajnoki címe” – mondta a Mail on Sundaynek.
“Szerintem Alonso a leggyorsabb pilóta. Egyben ő az egyik legtapasztaltabb is. Az ő legyőzése bárkinek nagy feladat. Egy versenyképes Ferrariban ülő Fernando legyőzése nagy kihívás, márpedig azt hiszen, hogy idén gyors lesz a Ferrari” – magyarázta 2007-es mclarenes partneréről.
Ami konkrétabb célokat illeti, úgy tűnik, Hamilton optimistább lett a jól sikerült utolsó téli teszt után: míg néhány hete azt mondta, felkészült arra, hogy mondjuk csak a 15. helyen ér be Melbourne-ben, immár a dobogóra gondol.
“Most simán aláírnék egy harmadik helyet, azt hiszem nagyon jól jönne a csapatnak, jó kezdés lenne. Hiba lenne azt mondanom, hogy nem akarjuk megnyerni a bajnokságot idén. A gyárban dolgozó összes srác azért hajt, hogy nyerjünk, mindenki a sikert akarja idén is, én is. Persze időbe telik majd, és ha arról van szó, hogy idén lerakjuk az alapokat és jövőre lesz esélyünk a győzelemre, az is nagyszerű. Ha pedig már idén is adódik esélyünk, az már csak a hab a tortán.”
Hamilton csapatváltását sokan csak a jobb fizetésnek tulajdonítják, de ő hangsúlyozza, hogy nem erről van szó. Azt mondja, pénzügyileg jobban járt volna, ha marad a McLarennél, azonban a Mercedesnél jobban érzi magát.
“Hadd szögezzem le, hogy anyagilag jobban jártam volna a McLarennel. De 100 százalékosan biztos vagyok a döntésemben. Minél többet járok a gyárban, annál izgalmasabb az egész. Nagyszerű hely, és jobban érzem magam ebben a környezetben. Nem mondok semmi rosszat a McLarenre, ők adták meg nekem a Forma-1-es lehetőséget. És ha maradtam volna, most garantáltan versenyképes lehetnék. Nem célom, hogy most a Mercedesszel jól megmutassam nekik.” 
“A Mercedesnél is vannak szponzori megjelenések, forgatási napok, szóval nincs óriási különbség, de azt hiszem, itt jobban figyelnek a pilótára, a versenyzői teljesítményre és felkészültségre. A lehető legfelkészültebbnek akarnak látni, mindent megtesznek ezért” – magyarázta a különbségeket.
“Azt sem mondanám, hogy itt sokkal szabadabb vagyok, de azért egy kicsit több időm van önmagamra. Ez is egy versenycsapat, és azért dolgozom, hogy előbbre lépjünk. De új környezet, és imádom is.”