Jenson Button nagy lehetőség előtt áll, miután Lewis Hamilton távozása után a McLaren első számú pilótája lett. A brit 2009-ben rögös úton jutott el a VB-címéig, majd onnan a McLaren vezéregyéniségének státuszáig. 
A napokban például Christian Horner, a Red Bull főnöke elárulta, hogy 2008-ban a Honda megszűnésekor az is szóba került, hogy Button a Toro Rosso egyik pilótája lehet, náluk is kopogtatot az angol. Aztán a Brawn-sztori elkezdődött, és Button világbajnok lett, majd a McLarenhez igazolt, ahol méltó partnere lett a házi kedvenc Lewis Hamiltonnak, távozása után pedig a csapat vezéregyéniségeként tekintenek rá.
A brit idén szeretne ismét a csúcsra érni, de ennek szerinte feltétele, hogy a csapat nem követ el hasonló hibákat, mint a legutóbbi idényben, amikor annak ellenére sem tudtak Hamiltonnal vb-t nyerni, hogy a legjobb autójuk volt.
Tavaly Button és Hamilton különösen a szezon elején vesztett sok értékes pontot a McLaren problémás kerékcseréinek következtében, majd a későbbiekben is megbízhatósági gondok kísérték végig az idényüket, gondoljunk csak többek között Button monzai vagy Hamilton szingapúri és abu-dzabi lerobbanására.
A brit pilóta a szezonnyitó előtt nagyon eltökélt, hogy megtörje a Red Bull és Vettel három éve tartó sorozatát. “Ha egy csapat éveken ennyire sikeres, a többiek mind azt gondolják, ez lesz a mi évünk, amikor fordul a kocka” – mondta Button. “Ez azonban nem jelenti azt, hogy bármit másképp csinálnánk. Dolgozunk, hogy a gyengeségeinket kijavítsuk és az erősségeinket továbbfejlesszük.”
“Nem tenne jót az F1-nek, ha Vettel sorozatban negyedszer is nyerne. Rendkívül kiélezett küzdelem zajlott az elmúlt pár évben, talán a legjobb, amit valaha láttam. És ez a legfontosabb tényező a sportban. Ha az év megint a Red Bull sikerével zárul, az fájdalmas lesz nekünk” – vallotta be a 2009-es bajnok.
F1: Button nem lesz öreguras 3
Button szerint a Ferrarinál is hasonlóan gondolkoznak. “Fernando Alonsónak remek éve volt tavaly, de végül nem nyerte meg a bajnokságot, így nyilván ők is azt gondolják, hogy ez a szezon különösen fontos számukra, és ők sem nyertek bajnokságot régóta.”
“Nem engedhetjük meg magunknak, hogy idén olyan megbízhatósági gondjaink merüljenek fel, mint tavaly. Mindennek terv szerint kell működnie, és így is lesz, mert nem hinném, hogy a csapat komoly hibákat követne el” – reménykedett Button.
33 éves pilóta bízik benne, hogy az idei évben kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtanak majd. “Higgadtnak kell maradnunk és koncentráltnak, hogy az autó minden egyes részlete rendben legyen a versenyhétvégékre. Nem csúszhat ki a kezünkből az irányítás.”
Könnyen lehet, hogy Button jófiús karaktere is változni fog azzal, hogy a 23 éves Perezzel kell megküzdeni házon belül. Hogy formába hozzá magát, egyéni rekordot futott a cannes-i félmaratonon, 1 óra 19 perc alatt teljesítve a távot. “Az egyik legfájdalmasabb dolog, amit valaha átéltem. Az segített, hogy az első futamon gondolkodtam. Hogy rendben legyek magammal, és ne érezzem a nyomást. Ez a legfontosabb” – árulta el.
Buttonnak keményen kell küzdenie, hiszen a 23 éves Perez mellett könnyen öreguras hatást kelthet. Ezt nem szívesen hagyná annyiban, és igazi fokozott versenyszellemben néz a küzdelmek elé. “Mindent megteszek a győzelemért.”   
“Nincs okom panaszkodni, élvezem az életet, keményen nyomom, és szerencsésnek érzem magam, hogy a hobbim a munkám, amiben ráadásul jó is vagyok” – fejtegette Button. “Tehát igazán jól érzem magam. Ám ha lecsukom a sisakrostélyt, csak magam maradok, és mindent azért teszek, hogy elsőként szeljem át a célvonalat. Magamért és a csapatért” – tette hozzá a brit versenyző.