F1: A Pirellit szorítja az idő 1
F1: A Pirellit szorítja az idő 2

F1: A Pirellit szorítja az idő

F1: A Pirellit szorítja az idő

F1: A Pirellit szorítja az idő 5
F1: A Pirellit szorítja az idő 6
Fotó megosztása:
F1: A Pirellit szorítja az idő 7

A Pirelli sportigazgatója, Paul Hembery szerint az F1-es csapatoknak igyekezniük kell, ha szerződést akarnak hosszabbítani az olasz gumigyárral.
A cég már többször kifejezte, folytatni kívánja az F1-es tevékenységét, annak ellenére, hogy szerződésük 2013 végén lejár. Ennek feltétele azonban, hogy az anyagi szempontokban megegyezzenek a felek. 
Hembery szerint a késlekedés nem használ a Pirellinek. “Minél több idő telik el, annál nehezebb lesz” – közölte. “Az autóiparban dolgozunk, és minden újságolvasó tudja, hogy Europában nagy gondokkal küzd ez a szektor” – utalt cégének helyzetére a Pirelli-főnök. 
“A helyzet minket sem hagy érintetlenül, és ahogy telik az idő, egyre több kérdés érkezik felénk a legmagasabb vezetői szintről a szerepvállalásainkat illetően” – árulta el Hembery. “A cégnek folyamatosan bizonyítania kell, hogy érdemes részt vennie a sportban. Szeretnénk folytatni a munkát, de ahogy mindig is mondtam, nem bármi áron.”
“A sportban vállalt szerepünknek van bizonyos értéke, és ennek kereteit nem léphetjük túl, mert el kell számolnunk a befektetőink felé” – világította meg a helyzetet Hembery.
A vezető szerint egyelőre nincs szó arról, hogy meggondolnák magukat, viszont a számok egyre rosszabb helyzetet mutatnak. “Nem lehet elválasztani a gazdasági környezetet attól, hogy milyen promóciós lehetőségeket engedhetünk meg magunknak.”
Hembery szerint a legtöbb csapattal már sikerült megállapodni az új szerződésről, de azt is elismerte, még mindig vannak megoldandó kérdések a többiekkel. “Az istállók jórésze benne van a folytatásban. Másokkal még egyeztetnünk kell, de ebben nincs semmi szokatlan” – közölte.
“Már csak a mindenki által elfogadott gyors megállapodás van hátra” – tette hozzá Hembery, aki szerint főleg kereskedelmi kérdésekről szólnak a tárgyalások.