A Mercedes tegnap jelentette be, hogy a decemberben távozott Norbert Haug helyére a Williams társtulajdonosát, az elmúlt idényben a csapat ügyvezetőjeként is dolgozó Toto Wolffot szerződtette.
Az osztrák üzletember és motorsport-szakember kedden délután tartott telefonos sajtókonferenciát új minőségében.
A Mercedesnél lezajlott személyi változások újabb spekulációkat indítottak el, a német Bild tegnap felvetette, hogy hamarosan a McLaren technikai igazgatója, Paddy Lowe is Brackley-be mehet, a BBC szakértőjeként dolgozó Eddie Jordan pedig egyenesen arról beszélt, hogy a csapatfőnök Ross Brawn és az F1-es alakulat vezérigazgatója, Nick Fry rövidesen repülni fog.
Természetes, hogy Wolff nem kerülhette el a fentieket illető kérdéseket.
“Látom, hogy megindultak a találgatások, de azt hiszem, én is tudnék (Brawn kirúgásáról), ha így lenne. Ross a helyén van, Ross vezeti a csapatot, és remélem, hogy marad is. Pillanatnyilag ez a helyzet. Ha megnézzük Ross múltját, az egyszerűen fantasztikus” – mondta a Ferrari schumacheri aranykorának egyik kulcsszerepét vivő, majd a Honda összeomlása után a Mercedes 2010-es beszállásáig a brackley-i alakulatot életben tartó, sőt bajnoki sikerig juttató angolról.
“Paddy Lowe egy paddockszerte elismert szakember, már 20 éve a McLarennel van. Én is csak az újságban olvastam erről, csak ennyit tudok mondani. A Forma-1-ben természetesen mindig folynak a spekulációk a személyi változásokról, de én pillanatnyilag semmi többet nem tudok mondani.”
 
Nick Fry-t illetően azért nem volt ennyire határozott Wolff: “Nick az üzleti ügyeket vitte, pillanatnyilag vizsgáljuk ezt a kérdést.”
A fentiekkel együtt az új főnök óvatos volt, nyitva hagyott mindent: “Számtalan nagyon értelmes ember van itt, meg kell ismernek őket, beszélnem kell mindannyiukkal, elemeznem kell a helyzetet és majd utána vonom le a következtetéseimet.”
Az osztrák megerősítette, hogy ő és Niki Lauda társtulajdonossá is vált a Mercedes F1-es csapatában, de cáfolta azokat az elképzeléseket, hogy a háttérben meghúzódó csendestársak segítségével vásárolta volna be magát. Ebben amúgy lenne logika, ugyanis egyesek szerint a lépés már a Mercedes kivonulását készíti elő, amely elegánsabb lehetne, ha megbízható motorsport-szakemberek kezébe adnák át a csapatot.
Wolff kitért Robert Kubicára is, aki a héten a Mercedes DTM-járgányát teszteli majd. Egyelőre nem gondolnak a lengyelre F1-es szereplőként.
“Majd meglátjuk, hogy alakul! Én úgy tudom, Robertnek még gondjai lennének egy formaautóban. Mindenki szeretné újra F1-esben látni, de erről nagyon korai lenne beszélni” – majd hozzátette, hogy a Marussiától ejtett Timo Glock nincs a DTM-es jelöltjeik között, de tudomása szerint ott lesz majd a riválisaik között idén (a BMW-nél).