Mexikó 1963 és ’70, majd 1986 és ’92 között már otthont adott a Forma-1-nek, de több mint két évtizede hiányzik a bajnokságból. A közép-amerikai ország mos újra nagyon hajt, a McLarennél Sergio Perez, a Saubernél Esteban Gutierrez is képviseli őket, ezért már a jövő évben belépnének, ha lehet.
Az elmúlt egy-két évben már szó volt róla, hogy a régi helyszín, a Mexikóváros mellett fekvő Autodromo Hermanos Rodriguez szívesen fogadná újra a száguldó cirkuszt. Az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone szerint a pálya már túlságosan elöregedett ehhez, de a korábbi szervező, a  Nemzetközi Autosport Szövetség (FIA) egyik alelnökeként tevékenykedő Jose Abed szerint tető alá lehet hozni a dolgot.
“Kész terveink vannak a pálya felújítására, és amikor ez befejeződik, visszavárjuk a Forma-1-et, már 2014-re. A pálya felújítása 20 millió dollárba (4,4 milliárd Ft) kerülne, ezen kívül még 30 milliót (6,6 milliárd Ft) kellene szereznünk a rendezési díjra” – mondta a spanyol AS-nek.
Az új, austini Amerikai Nagydíj eredeti kezdeményezője, Tavo Hellmund tavaly szintén arról beszélt, hogy érdemes lenne feltámasztani a Mexikói Nagydíjat. 
“A pályára ráférne egy ráncfelvarrás, de annyi minden egybevág. Szerintem eljött az idő, élni kell az alkalommal, amit a két pilóta jelent. A határ a csillagos ég, a verseny most valószínűleg nézői rekordot döntene” – mondta Hellmund, akinek édesapja, a múlt héten elhunyt Gustavo egykor szintén részt vett a Mexikói Nagydíj szervezésében. 
A Rodriguez fivérek nevét viselő pálya mellett korábban felmerült egy mexikóvárosi utcai verseny ötlete is, de a Yucatán-félszigeten fekvő üdülőhely, Cancun is alternatíva lehet.