A háromszoros világbajnok Jackie Stewart a Lotus F1 tulajdonosa, a Genii Capital nagykövete és tanácsadója, kéznél van a csapat számára, ha kell. Míg Romain Grosjeannak többször is segít5séget ajánlott a veterán, a skót legendának esze ágában sem lenne 2012-ben szép visszatérést produkáló Kimi Räikkönen ügyeibe ártani magát. A Jégembert úgy szereti, ahogy van.
“Kimi Räikkönent nem lehet megváltoztatni, ő olyan, amilyen. A versenyhétvégéken nagyon ritkán beszélek vele, mert ha ő akar velem beszélni, akkor úgyis megkeres. Ha odamennék és nekiállnék, úgyis csak azt gondolná, most mit dumálsz, minek piszkálsz. Így reagálna” – mondta az Autosport magazin motorsportexpóján a hétvégén.
“Különleges személyiség, a legkülönlegesebb F1-es versenyző, de a visszatérése így is sokkal sikeresebb volt, mint Schumacheré. Minden egyes versenyen ott volt, küzdött, és hozta is az eredményeket” – utalt Stewart arra, hogy Räikkönen a 20 futamon 19-szer pontot szerzett, hétszer dobogóra állt, Abu-Dzabiban győzött és végül a 3. helyen zárta a bajnokságot.  
“Megvan a tudása, tapasztalata és a saját hozzáállása, és ezek miatt nagy ívben tesz az a PR-ra, az újságírókra, az interjúkra. Nem akar ilyenekkel foglalkozni. Ha kérdeznek valami ostobaságot, ő megmondja a magáét. Én igazán kedvelem Kimit, bár a barátomnak nem nevezném, az ő barátai elég rendhagyóak. De Kimi úgy jó, ahogy van.”
1969, ’71 és ’73 bajnoka a McLarenről, pontosabban Jenson Button új helyzetéről is beszélt. A skót szerint Lewis Hamilton távozása, a fiatal Sergio Perez érkezése után meg kell ragadnia a vezérszerepet a wokingi csapatnál.
“Idén nem lehet szó egyenlőségről. Jenson személyében ott van valaki, aki ismeri a mérnököket, az adatelemzőket, ismeri a dörgést, már képben van. Szerintem újra bajnok is lehet még a megfelelő autóval, a McLarennél jobb csapat pedig nincs is arra, hogy ilyen autót adjon neki. Náluk minden megvan ehhez, megvan az infrastruktúra, szóval ha az autó elég jó, ő pedig elég motivált, bajnok lehet velük.”
“Most már Lewisszal sem kell tartania a lépést, ami fejben számít, ezután az első számú pilótaként tekinthet magára, a McLarennek rá kell támaszkodnia.”
Stewart a fentiekkel együtt azért még nincs 100 százalékosan meggyőződve arról, hogy Button képes összerakni egy teljes bajnoki kampányt.
“Amikor győz, akkor teljes mértékben, gyönyörűen kézben tartott futamokon teszi. Garantált, hogy nem végzi a pálya szélén, hogy nem hogy ostoba döntéseket. Nagyon stabil versenyző. De hogy képes-e sorozatban nyerni a McLarennel? Ez még nem világos, eddig még nem tette ezt” – utalt arra, hogy az elmúlt három idényben elért nyolc mclarenes diadala a szezonokban szétszórva született.