A hétszeres világbajnok Michael Schumacher a 2006-os – akkor véglegesnek tűnő – visszavonulása után 2010-ben ismét rajthoz állt az F1-ben a Mercedes volánja mögött. 

A ferraris sikerszériáját azonban nem tudta folytatni a német istállóval, három gyenge szezon után a 43 éves sztárpilóta nem a csúcson ugyan, de végleg abbahagyja a Forma-1-es szereplést. Még ősszel bejelentette, hogy végleg visszavonul a Forma-1-es versenyzéstől, de azt még nem tudni, milyen munkával tölti majd az idejét ezután. 
A legvalószínűbb, hogy a Mercedesnél marad valamilyen márka-nagyköveti szerepben, de biztosan akadnak olyanok, akik egykori sikercsapatánál, a Ferrarinál szeretnék újra látni. Az olasz cég elnöke, Luca di Montezemolo ezt kizártnak tartja.  
“Ez nem fog megtörténni” – mondta egyértelműen. “Sajnálatos dolog, hogy a viasztérése után nem tudott nyerni, de kétségtelen, hogy helyesen döntött, amikor nyugdíjba vonult.”

Az interjúban az elmúlt években az olasz belpolitikában is mozgolódó Montezemolo azt is egyértelműen cáfolta, hogy a Monti-kormány lemondása után ő szeretne beülni a miniszterelnöki székbe: “Nem, nem akarnám ezt, a családom után a Ferrari a legnagyobb szerelmem.”