Sebastian Vettel a két héttel ezelőtti Brazil Nagydíjon minden idők legfiatalabb háromszoros világbajnoka lett, a sorozatban elért három sikerrel pedig két legenda, Juan Manuel Fangio és Michael Schumacher mellé zárkózott fel, rajtuk kívül senki nem védte meg a címét zsinórban kétszer.
Vettel csapatfőnöke, Christian Horner ugyanazt mondja, mint az előző két siker után: a német pilóta minden egyes évvel csak jobb lesz, a tapasztalat, az érés még versenyképesebbé teszi majd. A hétszeres bajnok Schumacher rekordjai persze még így is messze vannak…
“Elég nehéz elképzelni, hogy bárki is megdönti a 91 győzelmes, hét bajnoki címes rekordokat. De Sebastian még csak 25 éves, és már háromszoros világbajnok, 101 versenyből 26-szor nyert, több mint 40-szer állt a dobogóra, 34-szer szerzett pole-t, szóval igazán kiemelkedő a pályafutása” ? méltatta a német pilótát.
“Versenyzőként egyre csak fejlődik, egyre jobb lesz. Még mindig nem láttuk a csúcsformáját. Persze az F1 más, mint 15 évvel ezelőtt. Sokkal kiegyensúlyozottabb a mezőny, mindenki ugyanazokkal a gumikkal dolgozik, ugyanannyit tesztelhet, a motorok sincs korlátlan mennyiség. Csak az idő mutatja majd meg, hogy Sebastian mire képes még, de nagyon izgalmas, hogy még mindig nem ért a csúcsra.”
A Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko is a pilóta képességeit méltatta nemrég, amikor Vettel Grazban tartott ünnepi bemutatót. Az osztrák szakember visszautalt a legyőzött Fernando Alonso korábbi nyilatkozatára, miszerint nem is Vettellel, hanem a sztártervező Adrian Newey-val kell megküzdenie: “A spanyol riválisunk kicsit le van maradva Herr Vettel versenyzői kvalitásait illetően. Igen, Vettel egy Newey-autóban ül, de Alonso elfelejti, hogy két autót indítunk, a végén pedig mindig Vettel győz.”
Horner nem egyébként tagadta, hogy az utóbbi években most kellett leginkább összekapni magukat, és hogy a 2012-es idény megmutatta, sosem lehet a babérokon üli.
“Hasznosítani fogjuk az elmúlt három év tanulságait, az elmúlt év leckéit. Nagyon erős ellenfeleink vannak, ők sem alszanak majd téli álmot, szóval javulnunk kell. Tovább kell javítani az autót, hogy tarthassuk az idei és az elmúlt három szezonban mutatott szintet!”
F1: Vettel még nem ért a csúcsra 1
F1: Vettel még nem ért a csúcsra 2

F1: Vettel még nem ért a csúcsra

F1: Vettel még nem ért a csúcsra

F1: Vettel még nem ért a csúcsra 48
F1: Vettel még nem ért a csúcsra 49
F1: Vettel még nem ért a csúcsra 50
F1: Vettel még nem ért a csúcsra 51
F1: Vettel még nem ért a csúcsra 52
F1: Vettel még nem ért a csúcsra 53
F1: Vettel még nem ért a csúcsra 54
F1: Vettel még nem ért a csúcsra 55
F1: Vettel még nem ért a csúcsra 56
F1: Vettel még nem ért a csúcsra 57
F1: Vettel még nem ért a csúcsra 58
F1: Vettel még nem ért a csúcsra 59
F1: Vettel még nem ért a csúcsra 60
F1: Vettel még nem ért a csúcsra 61
F1: Vettel még nem ért a csúcsra 62
F1: Vettel még nem ért a csúcsra 63
F1: Vettel még nem ért a csúcsra 64
F1: Vettel még nem ért a csúcsra 65
F1: Vettel még nem ért a csúcsra 66
F1: Vettel még nem ért a csúcsra 67
F1: Vettel még nem ért a csúcsra 68
F1: Vettel még nem ért a csúcsra 69
F1: Vettel még nem ért a csúcsra 70
F1: Vettel még nem ért a csúcsra 71
F1: Vettel még nem ért a csúcsra 72
F1: Vettel még nem ért a csúcsra 73
F1: Vettel még nem ért a csúcsra 74
F1: Vettel még nem ért a csúcsra 75
F1: Vettel még nem ért a csúcsra 76
F1: Vettel még nem ért a csúcsra 77
F1: Vettel még nem ért a csúcsra 78
F1: Vettel még nem ért a csúcsra 79
F1: Vettel még nem ért a csúcsra 80
F1: Vettel még nem ért a csúcsra 81
F1: Vettel még nem ért a csúcsra 82
F1: Vettel még nem ért a csúcsra 83
F1: Vettel még nem ért a csúcsra 84
F1: Vettel még nem ért a csúcsra 85
F1: Vettel még nem ért a csúcsra 86
F1: Vettel még nem ért a csúcsra 87
F1: Vettel még nem ért a csúcsra 88
F1: Vettel még nem ért a csúcsra 89
F1: Vettel még nem ért a csúcsra 90
F1: Vettel még nem ért a csúcsra 91
F1: Vettel még nem ért a csúcsra 92
Fotó megosztása:
F1: Vettel még nem ért a csúcsra 93


“A munka sosem lesz könnyebb, sőt egyre nehezebb. Egyértelműen az idei év volt az eddigi legnehezebb. Igazán bizonyította az erőnket, hogy vissza tudtunk kapaszkodni az egyéni bajnokságban. De az alapok jók, ha a mostani autót vinnénk a szezonnyitóra, még úgy is jó kiindulás lenne, azonban a Forma-1 sosem áll egy helyben, nekünk is fejlődnünk kell. A csapatnál mindenki tudja ezt, és fejlődni is fogunk, ugyanúgy, ahogy az elmúlt három évben.”
 
A világbajnoki trófeát hivatalosan holnap este átvevő Vettel a héten a Brazil Nagydíjon történtekre reflektált, miután több szurkolója az első körben vele ütköző Bruno Sennát szapulta a különböző internetes fórumokon. A bajnok nem vállalt közösséget velük: “Egyértelműen szeretnék elhatárolódni ezektől az úgynevezett szurkolóktól. Mindannyian versenyzünk, bármikor előfordulhat, hogy egymás útjába keveredünk.”