Lewis Hamilton a pole-ból kezdte mclarenes pályafutása utolsó futamát, a Brazil Nagydíjat. A 2008-as bajnokot ugyan a kezdeti szakaszban megelőzte csapattársa, Jenson Button, de később visszavette a vezetést, amikor elment a sokáig vezető, de hibázó Nico Hülkenberg mellett.
A pályafutása legjobb eredményére – és a Force Indiának szánt csodás búcsúajándékra – hajtó német azonban nem hagyta annyiban, az 55. körben a célegyenes végén támadott, azonban a kettejük előtt haladó caterhames Heikki Kovalainen miatt nem fértek el, ütköztek. Míg Hülkenberg tovább tudott menni, Hamilton törött felfüggesztéssel a bukótérben maradt.
A futam után érthetően csalódottan nyilatkozott.
“Gratulálok Jensonnak és Sebastiannak is, nagyszerű munkát végeztek ma. Én rendben vagyok, és örülök, hogy nyert a csapat” – kezdte, majd áttért a balesetre.
“Elég szerencsétlen eset volt. És a srác (Hülkenberg) még csak bocsánatot sem kért. Ez sokat elmond róla. Ez van, ha tapasztalatlan pilóta ellen kell versenyezni. Egy kicsit úgy érzem magam, mint 2007-ben, egy kicsit üresen” – utalta arra, amikor a Brazil Nagydíjon Kimi Räikkönen vitte el a címet előle (és Fernando Alonso elől).
“Felemás érzéseim vannak. Az élen álltam, de nem érhettem célba. Pedig mindig szeretnék beérni. De izgatott is vagyok a jövőm kapcsán, jövőre új kezdet vár rám, és remélhetőleg valamikor a szerencse is rám mosolyog majd újra!” 
Hamilton 2007-től 110 futamon indult a McLarennel, 26 pole-t, 12 leggyorsabb kört, 21 futamgyőzelmet szerzett, és természetesen 2008-ban világbajnok is lett. Jövőre a Mercedes AMG-nél folytatja.
Hülkenberg később egyébként elment a McLarenhez, hogy bocsánatot kérjen Hamiltontól.