Tuti kérdés az idény végén a riválisokat faggatni arról, melyik bajnoki esélyest tartják érdemesebbnek a címre, most, Interlagosban Jenson Buttonnál is erről érdeklődtek az újságírók.
Míg az angol korábban semlegesen beszélt, most érdekes módon a 13 pontos hátrányból fordítani igyekvő Fernando Alonso mellett tette le a voksát Sebastian Vettel ellenében. Button szerint a ferraris egész éves teljesítménye veri Vettel ősz óta tartó feltámadását.
“Talán inkább Fernando, mert ő kezdettől fogva ott volt az élen, nem nagyon hibázott idén, egyenletesen gyors volt mindig. Azzal az autóval igazán nagyszerű munkát végzett. Seb hullámzóbban szerepelt idén, az utóbbi futamokon egy nagyszerű autóval teljesített fantasztikusan. Ha az egész idényt tekintjük, az egyenletes teljesítmény nagyon sokat jelent, jó látni, hogy Fernando minden futamon jó volt. Igazán lenyűgöző minden versenyen ezt látni”  – magyarázta, hozzátéve, hogy az év elején el sem tudta képzelni, hogy a spanyol idáig jut.
“A szezonnyitón azt mondtam, esélye sincs. Egy másodperccel vagy még többel volt lemaradva az időmérőn. Jó munkát végzett a Ferrari, Fernando pedig egyenesen nagyszerűt.”
Button érvei önmagukban ugyan megállják a helyüket, de a nyilatkozatnak egyértelmű pikantériát kölcsönöz, hogy pont ő mondja ezt, hiszen 2009-ben sokkal inkább egy a Vettel idei szezonjához hasonlító kampányban lett bajnok. Az idény elején tarolt a megfoghatatlan Brawnnal, majd hosszú ideig csak a pontokat csipegette, hogy aztán az év vége felé még kétszer felérjen a dobogóra. A Red Bull-os német idén ezt, vagyis ennek a tükörképét produkálta.