F1: Hamilton tökéletes búcsúajándékkal készül 1
F1: Hamilton tökéletes búcsúajándékkal készül 2

F1: Hamilton tökéletes búcsúajándékkal készül

F1: Hamilton tökéletes búcsúajándékkal készül

F1: Hamilton tökéletes búcsúajándékkal készül 19
F1: Hamilton tökéletes búcsúajándékkal készül 20
F1: Hamilton tökéletes búcsúajándékkal készül 21
F1: Hamilton tökéletes búcsúajándékkal készül 22
F1: Hamilton tökéletes búcsúajándékkal készül 23
F1: Hamilton tökéletes búcsúajándékkal készül 24
F1: Hamilton tökéletes búcsúajándékkal készül 25
F1: Hamilton tökéletes búcsúajándékkal készül 26
F1: Hamilton tökéletes búcsúajándékkal készül 27
F1: Hamilton tökéletes búcsúajándékkal készül 28
F1: Hamilton tökéletes búcsúajándékkal készül 29
F1: Hamilton tökéletes búcsúajándékkal készül 30
F1: Hamilton tökéletes búcsúajándékkal készül 31
F1: Hamilton tökéletes búcsúajándékkal készül 32
F1: Hamilton tökéletes búcsúajándékkal készül 33
F1: Hamilton tökéletes búcsúajándékkal készül 34
Fotó megosztása:
F1: Hamilton tökéletes búcsúajándékkal készül 35

Lewis Hamilton 2013-tól a Mercedes AMG  pilótája lesz, a hétvégi Brazil Nagydíj hatéves mclarenes pályafutása utolsó futama lesz a wokingiakkal. A 2008-as bajnok az Amerikai Nagydíjon igen kemény küzdelem után megszerezte idei negyedik sikerét, és természetesen szeretné, ha a szezonzárón ötre tornászhatná fel a számot.
Hamilton 2007-es bemutatkozása óta még egyszer sem nyert Brazíliában, így dupla öröm lenne, ha ezzel búcsúzhatna a McLarentől:
“Az utolsó mclarenes futamom előtt ígérem a csapatnak, hogy minden egyes körön mindent beleadok majd! A múlt heti austini győzelmem életem egyik legjobb versenye volt, nagyon szeretném, ha Brazíliában is nyernék, ez tökéletes búcsúajándék lenne.”
“Brazíliában jó néhány lenyűgöző futamom volt a McLarennel, a mostani pedig különösen nagy hétvége lesz számomra. 2007-ben kis híján megnyertem itt a címet, 2008-ban az utolsó kanyarban sikerült is, 2009-ben pedig őrült módjára hajtottam, hogy felérjek a dobogóra. De győznöm még nem sikerült, ezúttal tehát pontosan ez lesz a célom!” – magyarázta az angol.
Míg Hamilton elsősorban a dicsőségre, a szép búcsúra pályázik, a csapat számára más szempontból fontos a lehető legjobb eredmény. A McLaren jelenleg csak a 3. a konstruktőri bajnokságban – a Red Bull már elvitte a címet, de a Ferrari még befogható, a 14 pontos hátrány megfordítható Interlagosban.
Bár a McLaren-vezér Ron Dennis egyik aranyköpése szerint az F1-ben “a második az első vesztes”, a konstruktőri 2. hely 10 millió dollárral nagyobb összeget hozna az év végi pénzosztásnál, van miért hajtani.
“A konstruktőri bajnokság is fontos számomra, mert nagyon sok pénzt jelent. Szerintem még sikerülhet, de ehhez egy tökéletes hétvége kell majd. És persze mindig jó, ha sikerül betartani a Ferrarinak… Versenyképes csapat vagyunk – a Red Bullt már nem győzhetjük le, de a Ferrarit még megverhetjük, csakis ez lehet a célunk” – mondta Jenson Button.