F1: 17 milliárdot kap a Force India 1
F1: 17 milliárdot kap a Force India 2

F1: 17 milliárdot kap a Force India

F1: 17 milliárdot kap a Force India 5
F1: 17 milliárdot kap a Force India 6
Fotó megosztása:
A Force India mindkét milliárdos indiai tulajdonosa, Vijay Mallya és Subrata Roy is komoly üzleti problémákkal küszködik, de úgy tűnik, ez nem veszélyezteti az F1-csapat jövőjét, 2013-ra megérkezik a régóta várt tőkeinjekció. A csapatfőnök Mallya bejelentette, hogy 50 millió fonttal (17,4 milliárd Ft) bővítik a silverstone-i alakulat költségvetését.
“Az Abu-Dzabi Nagydíj után igazgatótanácsi ülést tartottunk, amelyen 50 millió fontos tőkeemelést szavaztunk meg a csapatnak. Új technológiákba invesztálunk, több eszközt adunk a tervezőcsapat kezébe, hogy még feljebb kapaszkodhassunk a mezőnyben” – mondta.
A Force India a 2008-as alapítása óta valóban egyre feljebb kapaszkodott, tavaly már a konstruktőri bajnokság 6. helyéig jutott az egykori sereghajtó. Idén nem sikerült az egyébként is elég valószínűtlennek látszó továbblépés, sőt a 6. helyet is elcsaklizta a Sauber, de az év így is igazán eredményes volt: 
“Tekintetbe véve a mostani eszközeinket, amelyek nagyrészt még a jordanes időkből valók, kiválóan teljesítettünk. Az idényre visszatekintve igazán büszkék lehetünk magunkra. Több pontot gyűjtöttünk, mint bármelyik korábbi évünkben, és minden egyes szezonban előrelépést produkáltunk. És nem is csak kis lépésekkel, igazán jelentős volt a fejlődés.”
Bár a Sauber 25 pontos előnye egy futamon szinte behozhatatlan a 99 ponton álló Force India számára, Mallya nem bánná, ha az épp a svájci riválishoz átigazoló Nico Hülkenberg Brazíliában még hozzásegítené őket az előzéshez:
“Reménykedjünk, hogy Nico megint előhúz valami olyasmit, mint a Williamsszel 2010-ben! Ez kellene ahhoz, hogy elkapjuk a Saubert. Egyébként azt remélem, hogy erős eredménnyel fejezhetjük be az évet. Kíváncsian várom az egyéni küzdelem zárását, emellett gratulálok a Red Bullnak a konstruktőri cím megszerzéséhez! Nico az idény egyik csillaga volt, pontosan azt szállította, amit vártunk tőle, sokat adott a csapatnak. Nagy jövője van a Forma-1-ben, a legjobbakat kívánjuk neki!”