Az új, austini Amerikai Nagydíjon a vitatható, de végül eredményes stratégia és a szerencse is Fernando Alonso mellé állt, így a Ferrari spanyolja megint nagyot mentve életben tartotta bajnoki esélyeit az utolsó futamra.
Felipe Massa hátrasorolásának, Mark Webber kiesésének és Lewis Hamilton jó formájának köszönhetően Alonso a 3. helyen ért be Austinban, míg a bajnoki éllovas címvédő, Sebastian Vettel 2. lett – a német előnye mindössze 3 ponttal nőtt. Ez azt jelenti, hogy a Ferrari versenyzője – 1997 óta három alkalom kivételével – a szezonzárón is versenyben lesz.
A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo a szokásos futam utáni üzenetében a büszkeségét hangsúlyozta.
“Büszkék lehetünk arra, amit eddig elértünk. Az elmúlt 16 évben – nagyon kevés kivétellel – hozzászoktunk már, hogy a bajnokság utolsó szakaszában is ott vagyunk, így van ez idén is, és bármi legyen a végső eredmény, végig küzdöttünk a címért.” 
“De a büszkeség nem elég, győzni akarunk. Austinban a csapat újra tökéletes munkát végzett, ahogy mindkét pilótánk is. Fernando újra a dobogóig jutott, Felipe pedig fantasztikus versenyt teljesített amellett, hogy újra bizonyította, igazi csapatjátékos.”
“Most aztán Brazíliába megyünk, a célunk pedig a győzelem, az utolsó körig, az utolsó kilométerig küzdünk majd Interlagosban. Tudom, hogy nehéz lesz, de én és a csapat minden tagja hisz abban, hogy sikerülni fog!” – igyekezett motiválni mindenkit az olasz.
Hogy Alonsónak milyen nehéz dolga lesz, itt látható.