F1: Hamilton emelt fővel távozik 1
F1: Hamilton emelt fővel távozik 2

F1: Hamilton emelt fővel távozik

F1: Hamilton emelt fővel távozik

F1: Hamilton emelt fővel távozik 19
F1: Hamilton emelt fővel távozik 20
F1: Hamilton emelt fővel távozik 21
F1: Hamilton emelt fővel távozik 22
F1: Hamilton emelt fővel távozik 23
F1: Hamilton emelt fővel távozik 24
F1: Hamilton emelt fővel távozik 25
F1: Hamilton emelt fővel távozik 26
F1: Hamilton emelt fővel távozik 27
F1: Hamilton emelt fővel távozik 28
F1: Hamilton emelt fővel távozik 29
F1: Hamilton emelt fővel távozik 30
F1: Hamilton emelt fővel távozik 31
F1: Hamilton emelt fővel távozik 32
F1: Hamilton emelt fővel távozik 33
F1: Hamilton emelt fővel távozik 34
Fotó megosztása:
F1: Hamilton emelt fővel távozik 35 Nem termett túl sok babér Lewis Hamilton számára azóta, hogy bejelentette átigazolását a Mercedeshez, az austini Amerikai Nagydíjon azonban megtört a jég. Az angol remek versenyzéssel nyerte meg a futamot, a pályán előzte meg a 42. körig vezető Sebastian Vettelt.

“Ezért dolgoztam, és sokkal több ilyen sikerünk lehetett volna az ismert problémák nélkül” – mondta Hamilton. “De ez a győzelem most mindent elhomályosít. Lehetővé teszi számunkra, hogy továbblépjünk és mosolyogjunk, és élvezzük a kemény munka gyümölcsét.”

“Jó lenne, ha a bajnokságért tudnék küzdeni, de ez nem így megy. Most azért kell hálásnak lennem, ami van és amit elértünk itt közösen. Letettem a névjegyemet és megmutattam, hogy vagyok olyan jó, mint a többiek, még ha nem is harcolhatok a vb-címért. Egész évben a maximumot nyújtottam, erősebb és erősebb lettem, a csúcspontot ezen a versenyen értem el.”

“Imádtam, hogy nyomhatom és levadászhatom Vettelt. Jó volt látni, hogy nyomás alatt hibázgat. Ennél magasabbra nem juthatok, úgyhogy emelt fővel távozom. Megvan az utolsó győzelem, amit akartam: természetesen remélem, hogy Brazíliában is lesz esélyünk a győzelemre, de Austinban a jó időben történtek jó dolgok a lehető legjobb körülmények között. Akármi történik, én már a csúcson fejezem itt be, mert megnyertem ezt a futamot.”