Robert Kubica tavaly februárban szenvedett kis híján tragikus balesetet, amikor raliautóját felnyársalta a szalagkorlát egy olaszországi versenyen. A lengyel pilóta kezét megmentették ugyan az orvosok, de továbbra sincs olyan állapotban, hogy képes legyen együléses versenyautót vezetni.

“Korlátozottak a képességeim” – ismerte el Kubica. “Kemény sportkocsikat már vezettem versenypályán, azokkal jól elvoltam, nem jelentenek problémát. De olyan mozdulatokra nem vagyok képes, amelyek az együléses versenyautókhoz kellenek.”

“Nem tehetek semmit, szóval raliautókat, illetve tetővel ellátott egyéb modelleket vezetek. Jó régen kiestem az F1-ből, a kapcsolataim is fogyóban vannak. De most egyébként is az egészségemre koncentrálok.”

“A jövőre vonatkozóan nincsenek igazán terveim. Még mindig a rehabilitációs fázisban tartok, de természetesen jó lenne ismét a legmagasabb szinten versenyezni. Raliban vagy versenypályán, mindegy. Remélem, hogy a kezem tovább gyógyul, lépésről lépésre haladunk.”

Kubica megnyerte a múlt heti Rally di Comót is, amelyen amúgy csak a vb-győztes Citroën C4 kiismerése volt a célja. Ezzel az autóval indul a hétvégén esedékes Rallye du Var versenyen is.