Szerencsésnek érezhetik magukat azok a pilóták, akik a pálya tiszta, páratlan oldaláról vághatnak neki az esti austini versenynek. Mivel a Circuit of the Americas egy vadonatúj létesítmény, a pálya bal oldala különösen poros a célegyenesben, többen is attól tartanak, hogy lehetetlen lesz elindulni a páros feléről. A harmadik szabadedzés végén elvégzett rajtgyakorlatok is megerősítették a pilóták félelmeit.

Lewis Hamiltonnak, Kimi Räikkönennek, valamint Felipe Massának és Fernando Alonsónak is a páros oldalról kell indulnia, a ferrarisok ráadásul éppen Romain Grosjean váltócseréje és hátrasorolása miatt kerültek a rossz olralra. “Ha valami nem lesz egyszerű, az a rajt” – mondta Massa. “A bal oldalról indulok. Hetedik lettem ugyan, de Grosjean autójában váltót cseréltek, így balra kerülök át. Reggel a bal oldalon rosszabb volt elindulni, mint vizes aszfalton, szóval el lehet képzelni, milyen lesz nekünk a rajt.”

Lewis Hamiltonnak is vannak aggályai. “Próbáltam balról indulni, nem volt egyszerű. Amint elengedtem a kuplungot, az autó alig akart bárhova menni. Ezért mondom, hogy le kellene takarítaniuk. Míg a pálya többi része egyre jobb és jobb lesz, itt nem változik semmi. Nem tudom, mi lesz.”

Míg Hamilton a második helyről indulhat, csapattársa, Jenson Button a 12. helyről eredhet a mezőny után, miután az időmérőn elment a hajtás McLarenjében. “Kár, hogy ennyire hátulról kell indulnom, mert jó itt vezetni az autót, az első szektort imádom” – nyilatkozta Button. “A kettestől a kilences kanyarig zseniális a vonalvezetés. Kíváncsi leszek, hogy oldja meg az első kanyart a középmezőnyt, az biztos, hogy nem lesz egyszerű.”