F1: A Ferrari feláldozta Massát 1
F1: A Ferrari feláldozta Massát 2

F1: A Ferrari feláldozta Massát

F1: A Ferrari feláldozta Massát

F1: A Ferrari feláldozta Massát 6
F1: A Ferrari feláldozta Massát 7
F1: A Ferrari feláldozta Massát 8
Fotó megosztása:
Míg a pontversenyben tíz egységnyi előnnyel álló Sebastian Vettel megszerezte a pole-t az Amerikai Nagydíj időmérőjén, Fernando Alonso csak a 9. időt autózta. A spanyol még csapattársától, Felipe Massától is kikapott, a brazil a 7. volt.
Mivel a lotusos Romain Grosjean autójában a kvalifikáció előtt sebességváltót cseréltek, így a franciára öthelyes büntetést várt. A negyedikről a 9. helyre csúszott vissza, amivel mások mellett Massa és Alonso is előrébb lépett egy-egy pozíciót.
Egyes források már tegnap éjjel felvetették, mára biztos lett: a Ferrari tovább javít Alonso helyzetén azzal, hogy Massa autójában is sebességváltót cserél, a brazil büntetésével ugyanis újabb helyet nyer a spanyol, de ami talán még lényegesebb, hogy a rajtrács tiszta oldalára kerül (7.) ő és csapattársa (11.) is, ami a Circuit of Americason aranyat érhet a rajtnál. 
A Ferrari ma délelőtt már elismerte, hogy erre készülnek, majd a sajtófőnök, Luca Colajanni így nyilatkozott: “Mindenki tart a koszos oldalról való indulástól, mindenki szeretné a legtöbbet kihozni a helyzetből. Azért döntöttünk így, hogy maximalizáljuk Fernando Alonso rajtesélyeit. Mindkét pilóta egyetértett.”
A büntetés “kivívásához” valójában elég, ha a csapat megsérti az FIA hivatalos plombáját, nem szükséges valóban elvégezni a szerelést, a Ferrari ezt is tette.
Az austini Amerikai Nagydíj magyar idő szerint 20 órakor kezdődik.