F1: Räikkönenék felpörögtek 2

A Lotus az Amerikai Nagydíj szabadedzésein nem volt tényező, egyik autó sem végzett top10-ben, de az időmérőn megjött a tempó, a fekete-arany autók a Red Bullok és a McLarenek mögött a harmadik erőként szerepeltek.
Romain Grosjean a 4., Kimi Räikkönen az 5. időt hozta végül – üröm az örömben, hogy a franciát nem tervezett sebességváltó-csere miatt öt hellyel hátrasorolják vasárnapra, így a 4. és 9. rajtkockából indulnak majd.
“Igazából nehezebb időmérőre számítottam, de az autó most volt a legjobb egész hétvégén, szóval jól alakult. A beállítás még mindig nem pontosan olyan, mint szeretném, de már sokkal közelebb van hozzá. A meleg körülmények között sokkal jobban megy az autó, ez egyértelműen sokat számít.  A rajtrács koszos oldaláról indulni nem a legjobb, reméljük, hogy holnap jobban tapad majd” – utalt arra az abu-dzabi győztes, hogy a páros számú oszlop Mark Webber szerint “vicc” lesz, Felip Massa szerint pedig olyan, mintha vizes pályán kellene rajtolni.
Grosjean elégedetten nyilatkozott a kvalifikáció után – okkal, hiszen a büntetés árnyékában mindent kihozott a helyzetből.
“A 9. helyről rajtolok, de ilyen a versenyzés. A srácok nagyszerű munkát végeztek a sebességváltó cseréjével a két edzés között – pedig szoros volt -, és még a hátrasorolás után is a top10-ben vagyok.  A sebességváltó-problémán kívül minden nagyon jól alakult ma, sikerült megértenünk a folyamatosan változó pályát, és jó beállítást találtunk. Annak pedig örülök, hogy legalább a pálya jó oldalán leszek holnap a rajtnál.”