Tízpontos előnnyel futhat neki az utolsó két futamnak Sebastian Vettel Fernando Alonsóval szemben, ami nem tűnik megnyugtatónak a Red Bull számára. A német már Austinban megnyerheti harmadik vb-címét, amennyiben megnyeri a futamot, Alonso pedig nem kerül az első négybe, de erre nem alapozhat a Red Bull. Két kieséstől eltekintve utoljára az áprilisi Bahreini Nagydíjon szorult ki az első ötből a spanyol.

Vettel csapattársa, Mark Webber szerint jó lenne már a hétvégén bebiztosítani a vb-címet, mert a szezonzáró tartogathat meglepetéseket. “Az austini nagyon fontos hétvége, mert Brazíliában történhetnek vicces dolgok” – nyilatkozta az ausztrál. “Bármikor eleredhet az eső, ami stresszessé teheti a dolgokat. Nem mondom, hogy Austinban nem eshet, de Brazíliában tényleg teljesen kiszámíthatatlan az időjárás.”

Noha kiélezett a csata Vettel és Alonso között, Webber szerint elképzelhető, hogy nem is látják majd egymást a pályán. “Megeshet, hogy csak messziről látják majd egymást a pályán, ha egyáltalán lesz köztük látótávolság. A sportban már csak így mennek a dolgok, a valós izgalom sokszor a közelében sincs a várakozásoknak.”

“Azért szeretnék én is jól szerepelni Austinban. Abu-Dzabi nyilvánvalóan egy vicc volt, jó lenne szép eredményekkel pihenőre vonulni.”