F1: Nem engedik pályára az amerikai pilótát 1
F1: Nem engedik pályára az amerikai pilótát 2

F1: Nem engedik pályára az amerikai pilótát

F1: Nem engedik pályára az amerikai pilótát

F1: Nem engedik pályára az amerikai pilótát 20
F1: Nem engedik pályára az amerikai pilótát 21
F1: Nem engedik pályára az amerikai pilótát 22
F1: Nem engedik pályára az amerikai pilótát 23
F1: Nem engedik pályára az amerikai pilótát 24
F1: Nem engedik pályára az amerikai pilótát 25
F1: Nem engedik pályára az amerikai pilótát 26
F1: Nem engedik pályára az amerikai pilótát 27
F1: Nem engedik pályára az amerikai pilótát 28
F1: Nem engedik pályára az amerikai pilótát 29
F1: Nem engedik pályára az amerikai pilótát 30
F1: Nem engedik pályára az amerikai pilótát 31
F1: Nem engedik pályára az amerikai pilótát 32
F1: Nem engedik pályára az amerikai pilótát 33
F1: Nem engedik pályára az amerikai pilótát 34
F1: Nem engedik pályára az amerikai pilótát 35
F1: Nem engedik pályára az amerikai pilótát 36
Fotó megosztása:
F1: Nem engedik pályára az amerikai pilótát 37

A Forma-1-es csapatok közül a Caterham rendelkezik az egyik legnagyobb értékkel a hétvégi új Amerikai Nagydíj előtt, hiszen a mezőny egyetlen csapataként alkalmaznak amerikai tesztpilótát Alexander Rossi személyében.
Bár Rossi a múlt héten vezetett az abu-dzabi ifjoncteszten, Austinban azonban nem használják ki az ütőkártyát, a 21 éves pilóta nem gurul pályára az első szabadedzésen. A döntés egyébként összhangban van a csapat korábbi hozzáállásával, a tavaly bemutatkozott Indiai Nagydíjon sem vetették be az akkor hozzájuk tartozó Karun Chandhokot, az ismeretlen helyszínen az állandó versenyzők élveztek elsőbbséget.
Rossi maga is megérti és elfogadja a helyzetet, és úgy látja, így is lesz elég dolga, fontos szerepet tölt majd be a hazai versenyén:
“A csapat tesztpilótájaként jól tudom, hogy a lényeg, hogy az új austini pályán az állandó versenyzők a lehető legtöbbet vezethessenek, hogy kellően felkészülhessenek az időmérőre és a futamra. Versenyzőként én is ugyanezt szeretném.”
“Számomra így is nagyszerű lehetőséget ad majd a hétvége, hogy megismertessem a világomat a támogatóinkkal és a szurkolókkal. Én vagyok a fő támogatónk, a GE egyik nagykövete, így én vezetem majd a vendégeket az F1 szívéig és egyebek mellett a FOTA közönségtalálkozóján is ott leszek szerda este. Hihetetlen hét lesz ez, a felvezetés és aztán a verseny is, keményen dolgozom majd, hogy sok-sok fontos embert megismertessek a csapatunkkal és Forma-1-gyel.”
A Force Indiánál másképp gondolkodnak egyébként, náluk a tesztpilóta Jules Bianchi vezetni fog a pénteki első edzésen, a 2013-as előléptetésre esélyes, Ferrari-kötődésű francia minden bizonnyal a fél lábbal már a Saubernél lévő Nico Hülkenberg autójába ül majd a délelőtti gyakorláson.