A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a eredetileg belefoglalta a 2014-es szabályokba, hogy a sportág “zöldítése” érdekében az autók a bokszutcában a belső égésű motoros hajtás teljes mellőzésével, csakis tisztán elektromos hajtással közlekedhetnek majd.
Az Autosport megtudta, hogy az újítás elbukott, ugyanis a motorgyártó Renault, Mercedes, és Ferrari is a bevezetés elhalasztását kérte az FIA-tól. Az említett gyártók jelezték, hogy a csak a bokszutcában használandó rendszer kifejlesztése ésszerűtlen pluszköltségeket jelentene, másrészt biztonsági szempontból is aggályos a gyors, de teljesen néma autók haladása az emberekkel zsúfolt depóban.  
Az F1 uraként emlegetett Bernie Ecclestone is utálja az elektromos hajtás ötletét, már a ma is használt KERS-t sem szereti, amikor pedig pár hete a fenti újításról és a két év múlva induló, teljesen elektromos formaautó-bajnokságról kérdezték, azt mondta, ez a technológia a fűnyírókba való, nem a Forma-1-be.
Az FIA-elnök Jean Todt az Autosportnak meg is erősítette a halasztást, a Motorsport Világtanács következő ülésén minden bizonnyal hivatalosan is törlik az előírást a 2014-es szabályok közül. 
“Elfogadtam a halasztást. A Motorsport Világtanácson még keresztül kell mennie a kérdésnek, de nagyjából három évre félretesszük majd” – mondta Todt.