Jenson Button másodikként zárta a tavalyi világbajnokságot Sebastian Vettel mögött, idén viszont csak a pontverseny hatodik helyén áll két futammal a zárás előtt. A mclarenes idén is nyert ugyan két futamot, de ezen kívül csak további három alkalommal állt dobogón, az MP4-27-essel nem találja az összhangot.

“Ez az autó nem kedvez nekem annyira, mint az előző kettő” – jelentette ki Button. “Amióta a McLarennél vagyok, ez a legrosszabb évem. Még az egyébként jó hétvégék is problémásak, mostanában minden egyes versenyen volt valami gondunk. Ennek véget kell vetni, nem is értem az egészet.”

“Az autó szokatlanul működik. Lewis nagyon érzi, és néha alattam is nagyon jól megy. De a kiegyensúlyozottság nincs meg. Abu-Dzabiban is őrült hétvégém volt: a péntek jó volt, a szombat délelőtt is, az időmérő és a verseny viszont nem volt lenyűgöző. Nem sikerültek borzalmasan, de egyik sem volt az igazi.”

“Kipróbáltunk néhány új dolgot a beállításokkal is, mert nem vagyok elégedett azzal, ahogy jelenleg állunk. Remélhetőleg a következő év tökéletes lesz. Addig még van két verseny az idei szezonból is, jó lenne utolérni a Ferrarit a konstruktőrök között, de a 22 pontos hátrány elég nagy.”