F1: Hamilton elbukott, de még győzni akar 2

Hiába volt a legerősebb a verseny előtt Lewis Hamilton, a futamon a technika ördöge újra utolérte a McLaren pilótáját, az üzemanyag-rendszer hibája miatt a vezető helyről esett ki Abu-Dzabiban. A csapattól pár hét múlva búcsúzó angol bízik benne, hogy a maradék két futam valamelyikén még összejöhet az utolsó közös győzelem.
“A szívem szakadt meg. Egész hétvégén megvolt a tempónk, biztosra veszem, hogy győzhettem volna. Nem vezettem hibátlanul a versenyen, hiszen egyszer kiszaladtam a 2. körben, de utána minden nagyon jól alakult, álomszerűen ment az autó. Lazán vezettem, szépen húztam el, kár, hogy a motor megadta magát. Valami üzemanyag-probléma volt, de hihetetlen volt a futam, nézni is élvezet volt. Ide nem hoztunk új fejlesztéseket, de remélhetőleg a következő futamra lesz ez-az! Remélem, hogy az autó jól megy majd a következő két versenyen, hogy a végén még győzhessek egyszer! Elégedett vagyok a mai szereplésemmel, ennél többet nem tehettem.”
A McLaren becsületét Jenson Button mentette valamelyest – igaz, hogy a végén Vettel letaszította a dobogóról, de a 4. helyet azért megcsípte. Igaz, Hamilton és Webber is kipottyant előle.
“Gratulálok Kiminek! Nem egy beszédes ember, de él-hal a versenyzésért, és igazán megérdemelte ma a győzelmet. Élvezetes verseny volt, de igazából küszködtem. Az autó teljesen más volt, mint a pénteki etapokon, egyszerűen nem volt tapadás. De élvezetem, jó csaták voltak a pályán. Remélhetőleg Austinra gyorsulunk, hiszen általában elég jó a versenytempóm, ki kell deríteni, hogy itt mi történt.”