Heikki Kovalainen barátnője, Catherine Hyde szülei tavaly költöztek Abu-Dzabiba, a pilóta pedig  a The Nationalnek adott interjújában elárulta, hogy ők maguk is ott keresnek ingatlant. A finn szívesen töltene pár hetet az arab városban, több szempontból is ideálisnak látja a helyet
“A teleket általában Finnországban töltöm, sífutással edzek. Ezt idén sem szeretném kihagyni, de mivel az idény Ausztráliában kezdődik, aztán Malajzia és Bahrein jön, jobb lenne melegben felkészülni. Földrajzilag nincs messze Európától, szóval rövidebb időre is át lehet ugrani bármikor. Hogy valójában mennyi időt is töltenék itt el, azt még elég képlékeny, de ha sikerül lakást találni, akár hosszú-hosszú heteket is el tudnék képzelni.”
“Nagyszerű hely ez az erőnléti edzésre és a golfozásra is” – utalt az F1-en kívüli szenvedélyére, amelyet az Abu Dhabi Golf Club nagylelkűsége folytán ingyen gyakorolhat. 
“De tényleg, egyszerűen tökéletes, főleg télen, amikor egy kicsit enyhébb az idő. A héten kétszer is körbebicikliztem a pályát és edzőteremben is jártam, valamint futottam is az Etihad Plazanál (a repülőtéri szálloda) a melegben. Sík terep, de nagyon-nagyon meleg volt.”
Kovalainen az ingatlanvásárláson kívül más, a jövőjét alapvetően érintő döntésre is vár: egyelőre nincs még szerződése 2013-ra. A Caterhamnél azt fontolgatják, hogy megtartsák-e őt, vagy inkább mindkét pilótájuk fizetős legyen, és esetleg maga Kovalainen is a váltás mellett dönthet, ha a Force India a távozó Nico Hülkenberg helyére hívja.